App, app app. Nu ska eleverna i Håbo få hjälp med matematiken tack vare den så kallade Matteappen. Foto: Mostphotos

Håbo kommun satsar på app för matematik

Håbo kommun hoppas att en app ska förbättra elevernas mattekunskaper. Därför har man tecknat ett avtal med Matteappen. – Matteappen är en del av vår satsning på matematiken, säger Mari Palm, verksamhetsutvecklare för skolans digitalisering i Håbo kommun.

  • Publicerad 11:50, 27 apr 2020

Matematik kan vara en tuff utmaning i skolan. En av fem elever får inte godkänt på nationella provet i nian, vilket är betydligt högre än när det gäller svenska och engelska, Kanske kan tekniken vara till hjälp.

– Att vi nu tillgängliggör Matteappen för alla våra skolor är nästa steg i vår matematiksatsning för att öka likvärdigheten i våra skolor, säger Mari Palm.

Krävt mycket

Nyligen meddelades det att även Hallsbergs kommun tecknat ett treårsavtal med företaget. Enligt Marie Palm har uppgiften att individanpassa utbildningen inom matematik krävt mycket av pedagogerna.

– Bland annat har tid gått åt för att leta uppgifter, att kopiera upp övningsblad och att rätta allt manuellt. När vi nu inför Matteappen kan vi frigöra de administrativa uppgifterna för pedagogerna så att de kan fortsätta individanpassa sin undervisning, och få mer kvalitetstid i mötet med sina elever, säger hon.

I mångt och mycket är skolan redan väldigt digitaliserad, men matematiken har andra utmaningar än övriga ämnen.

– Jag tror att det i hela Sverige upplevs som ett svårt ämne av många, det visar PISA-resultaten. Det görs en mattesatsning från förskoleklass till trean, men vad gör vi av det sedan? Hur fortsätter arbetet. Där är Matteappen en del av detta, säger Mari Palm.

Avtalet, som är på tre år, börjar gälla från och med hösten.

Pisa (Programme for International Student Assessment) är en kunskapsutvärdering, som går ut på att utvärdera hur femtonåriga eleveri olika länder är rustade inför framtiden när de ska gå ut skolan.

Källa: Wikipedia

Blåljus: Rattfylleri och narkotikabrott

De senaste dagarna har varit lugna i Håbo. Enstaka drogbrott och en eventuell rattfylla är det enda som noterats sedan i lördags.tisdag 4/8 9:35

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt