Sparkad. Lars-Erik Sandhgren, VD för Håbo Marknads AB, fick på torsdagskvällen sparken av en oenig bolagsstyrelse. Foto: Bengt Johansson

Håbo Marknads VD sparkad

Håbo Marknads VD Lars-Erik Sandhgren har fått sparken med omedelbar verkan. Det skedde på ett styrelsemöte på torsdagskvällen. – Det som uttrycktes var att vi säger upp dig, det är vad jag vet, säger Sandhgren.

  • Publicerad 08:32, 15 feb 2019

När Håbo Marknads AB fick en ny vd för två år sedan var det med uppdraget att lyfta Håbos företagsklimat. I en intervju med Bålstabladet berättade Lars-Erik Sandhgren om utmaningarna som väntade i en kommun som enligt Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet låg på plats 187.

– Vi ska vara en av Sveriges 20 bästa kommuner när det gäller näringslivet. Det är tufft, men det är roligt. Det är en utmaning. Jag är en tävlare. Vi ska vara bäst, det är därför vi gör det här, har Sandhgren sagt till Bålstabladet.

Något lyft har inte kommit ännu och något lyft får han inte heller uppleva i sin roll som vd. På torsdagskvällen skickades det ut ett pressmeddelande om att Lars-Erik Sandhgren och Håbo Marknads AB går skilda vägar.

– Ja, jag har slutat. Jag slutade igår. Det var ett rakt på den frågan, säger Sandhgren på fredagsmorgonen.

Men har du slutat eller fick du sparken?

– Jag har ett vd-avtal, som det kallas, vilket betyder att man inte har någon formell anställningstrygghet. Det utnyttjade man igår. Man har inte gett någon motivering.

Kom det överraskande?

– Ja, alltså. Det kan man ju säga. Det går ju aldrig att förutse livet på det sättet. Men med tanke på det läget vi har, att vi har jobbat fram ett par bra saker och att jag tycker att jag har fått bra gehör för hur vi ska jobba med de stora kunderna så tycker jag att det är synnerligen dålig tajmning.

Det var i samband med ett styrelsemöte som Sandhgren blev ombedd att lämna rummet. När han kom tillbaka fick han beskedet att han får gå direkt.

– Lämna in din dator och dina nycklar och gå. Det var det som uttrycktes. Det är vad jag vet och jag har ingen juridisk rätt att kräva något mer heller. Jag följer det avtal jag har tecknat. Säger man att man inte vill ha mig så är det så.

Det var Moderaterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna som röstade för att Sandhgren skulle få sparken. Socialdemokraterna motsatte sig beslutet.

– Jag har ingen aning om det. Jag fick ingen förklaring eller beskrivning av laget. Man bad mig lämna rummet, när jag återkom noterade jag att inte hela styrelsen var där. Jag fick gå direkt. Jag har mina privata grejer kvar på kontoret. Jag hoppas att jag får komma tillbaka och hämta dessa.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Tack till alla våra trogna och nytillkomna läsare

I en värld där läsandet av papperstidningar minskar går Bålstabladet mot strömmen. I senaste Orvestomätningen ökar tidningen med sex procent. – Oerhört glädjande, säger chefredaktör Bengt Johansson.torsdag 21/3 8:46

Senaste numret

Bålstabladet