Skiss. KFUM Central och Serneke driver gemensamt projektet med ett nytt idrotts- och kulturcenter vid Torsplan. Foto: White arkitekter

Hagastaden får tre nya idrottshallar

Som VasastanDirekt har skrivit tidigare planeras tre nya idrottshallar i Hagastaden. När exploateringsnämnden har möte nästa vecka väntas en markanvisning klubbas.

  • Publicerad 17:06, 3 dec 2019

Det är föreningen KFUM Central, som länge velat bygga en stor idrottshall i Hagastaden, som gått samman med byggbolaget Serneke som väntas få markanvisningen när exploateringsnämnden har möte på torsdag nästa vecka, 12/12.

Markanvisningen omfattar en idrottshall med läktarkapacitet för cirka 2000 personer, en specialhall för gymnastik, ytterligare en idrottshall, lokaler för musik, flera föreningslokaler, kontor på Torsplan och en gymnasieskola. Förutom skolan planerar byggbolaget att bygga ett hotell.

Platsen ligger precis intill tunnelbanan som förlängs ut till Hagastaden.

– Vi har stor brist på idrottshallar och lokaler för föreningsliv i Stockholm. Därför är det glädjande att en ideell aktör som KFUM tillsammans med Serneke går in och driver ett sånt här projekt som kommer att betyda fantastiskt mycket för Hagastaden, Norrmalm och hela Stockholm, säger Joakim Larsson (M) stadsbyggnadsborgarråd.

Planprocessen, där närmare detaljer och innehåll kommer att prövas, planeras att starta 2020. Byggnationen beräknas kunna komma igång under 2024.

Här ligger tomten som ska markanvisas. Foto: Lennart Johansson/ Stockholms stad