Hagastadens första park har öppnat

Efter flera förseningar. Under torsdagsmorgonen var det äntligen dags för Norra Stationsparkens första del att öppna. Äran att inviga den fick Rödabergsskolans sexåringar.

  • Publicerad 13:17, 12 dec 2019

Nu är den första delen av Norra Stationsparken, som går från Norra Stationsgatan upp mot Hagaesplanaden, parallellt med Hälsingegatan, äntligen öppen. Invigningen har försenats flera gånger, bland annat på grund av att allt inte har kunnat levererats i tid.

Glädjen var stor hos de sexåringar från Rödabergsskolan som var på plats för att testa parkens utbud. Helt klart populärast var "snurran", en snurrande platta som man kan vara flera på samtidigt, där barnen flockades och turades om att snurra varandra.

– Den var roligast. När man sitter på den är den som en karusell, säger Greta Sjögren, 6 år.

Är den lika rolig som en karusell på Gröna lund?

– Ja det är den, fast Vilda musen (en annan åkattraktion, reds anm.) är lite roligare.

Snart öppnar Hagastadens första park

Moa Munkhammar, 6 år, hade testat studsmattorna också men "snurran" var favoriten även för henne.

– Den är bra eftersom den är så snurrig. Jag ramlade men det gjorde inte ont för marken är mjuk.

Nu är alla 30-tal träd planterade i den första delen av parken. Bland annat japansk magnolia, silverlönn och prydnadskörsbär. Dessutom har man planterat tusentals lökar, olika bambuväxter och klätterväxter. Hela Norra Stationsparken, som blir cirka två hektar stor byggs i fyra etapper, planeras vara klar 2027.

Greta Sjögren tycker att den nya "snurran" i Norra Stationsparken är jämförbar med en karusell på Gröna lund. Foto: MImmi Epstein

Moa Munkhammar provade studsmattorna och den snurrande plattan. Plattan fick högst betyg. Trots att hon trillade. "Det gjorde inte ont eftersom marken är mjuk". Foto: Mimmi Epstein