Nytt namn. Den nya hallen Hägerneholmshallen ska nu byta namn till K-Rauta Arena. Foto: Mikael Andersson

Hägerneholmshallen får nytt namn

Nu är det bestämt att Hägerneholmshallen får nytt namn och en ny stor sponsor. Tanken är att locka fler Täbybor till Arenan.

  • Publicerad 11:34, 1 jun 2020

I början av 2019 invigdes Hägerneholmshallen, som ligger i Hägerneholm. Samtidigt gick Täby FC ut med att de söker en sponsor som skulle namnge hallen.

Nu står det klart att det nya namnet blir K-Rauta Arena. Namnbytet kommer att ske under juni månad och för föreningen betyder det mycket.

– Det är kul att vi äntligen hittat en så bra sponsor. Vi vill ha någon som är långsiktig och som vi kan göra samarbeten med, säger Alex Wallsten, ordförande Täby FC.

Samlingsplats för alla

Hallen har 500 sittplatser och ett kafé. Exakt vad samarbetet ska innebära är något som de nu tittar på. Men Täby FC har som ambition att göra den nya arenan till en samlingsplats för Täbyborna.

– Vi har väldens bästa innebandyspelare, men alla vet inte om allt som vi gör. Nu vill vi att Täbyborna hittar hit, säger han.

K-Rauta ser fram emot samarbetet med innebandyklubben.

– Täby FC har skördat stora framgångar på elitnivå men är även en klubb som satsar stort på breddidrotten. Att associeras med Täby FC är givetvis positivt för K-Rauta som varumärke och då K-Rautavaruhuset i Täby är så uppskattat och välbesökt av Täbys hemmafixare vill vi på detta sätt främja idrotten i kommunen ytterligare, skriver Erik Öhlin, huvudchef för det operativa arbetet på K-Rauta Sverige, i ett pressmeddelande.

Stockholm Direkt