Johanna Linder. Foto: Vantörs församling

Hagsätra får ny festival – och en egen bakelse

Det är grejer på gång i Hagsätra. Hallå där Johanna Linder, vad är det som händer egentligen?

  • Publicerad 14:15, 25 aug 2017

Du är kommunikatör i Vantörs församling som är med och arrangerar nya Hagsätrafestivalen 2–3 september. Vad är Hagsätrafestivalen?

– En dag med festligheter, uppträdanden och god mat. Det blir foodtrucks och jag hoppas att de lokala restaurangerna är med och gör något extra. Tanken är att festivalen ska vara återkommande varje år med olika teman. Att vi startar just i år har att göra med att Hagsätra kyrka nyinvigs efter att ha genomgått en stor renovering och varit stängd i ett år. Nu öppnar kyrkan med ny entré och fräscha lokaler.

Vad kommer hända?

– Det blir en väldigt barnvänlig festival där vi har bjudit in bland annat Yankho från Bolibomba och Shazaam som sysslar med pedagogisk hiphop för barn. Det blir lokala rappare, karneval, lek och spex, körer och allsång.

Vilka gör ni det för?

– Hagsätra- och Rågsvedsborna. Vi hoppas att det kan bidra till ännu mer gemenskap och en mer levande förort. 

Var kommer den äga rum?

– På Hagsätra torg på lördag klockan 11–16 och i Hagsätra kyrka söndag 15–17.

Det ryktas om en ny Hagsätrabakelse på festivalen?

– Ja, vi vill gärna ha in recept på bakelser som vi kan ha med när vi väljer ut den nya Hagsätrabakelsen. Vi tänker att folk får skicka in förslag sen har vi en jury, med bland andra matskribenten och kocken Jens Linder, som är Hagsätrabo, som väljer ut den bästa. Vilken det blir presenteras på festivalen.

Skicka in ditt recept

Bidrag i tävlingen Hagsätrabakelsen kan mejlas till tobias.svard@svenskakyrkan.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se jublet på Tele 2 när Sverige slår Sydkorea

Nyheter FILM: Glädjeyra när Granqvist sätter straffen Glädjen visste knappt några gränser när Andreas Granqvist skickade in straffen som gav Sverige ledningen – och sedermera segern.tisdag 19/6 14:09