Salah Uddin Rakib jobbar på nya restaurangen i Bandhagen. Foto: Eva Tonström

Hagsätrabo öppnar indiskt i Bandhagen

Indiskt-bengaliskt, till lunch och middag, gärna som hämtmat. Det är vad som erbjuds på nya restaurangen i Bandhagen.

  • Publicerad 14:30, 1 jul 2019

Bandhagen har fått ett nytt välbehövligt gastronomiskt tillskott i centrum. Det är nya indiern Bengal diner som flyttat in på hörnet vid torget. De öppnade 1 juni och många Bandhagenbor väljer att hämta sin vardagsmiddag där, berättar Anwar Uddin som driver restaurangen ihop med sin fru Nina.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi satsar mycket på take away så att Bandhagenborna slipper stressa hem och laga mat på vardagarna. Många uppskattar det, säger han.

Mest har de att göra mellan klockan fyra och åtta på kvällarna. De har inte annonserat någonstans ännu.  

– Vi tänker att om folk är nöjda kommer de tillbaka, och tipsar andra. Nu har vi gäster även från Enskede, Hagsätra, Högdalen och Örby. Det är väldigt kul, säger Anwar.

Anwar Uddin öppnade sina första restauranger på Östermalm och Södermalm för över 20 år sedan. Efter det blev det några år som restaurangägare i England och nu är de tillbaka i Stockholm och Hagsätra, där de bor. Förutom Bandhagen driver de även en restaurang i Heron city.

Polisen punktmarkerar fortkörare till skolstarten

Nyheter Utökade hastighetskontroller: "Alltför många som kör för fort" I samband med skolstarten i Stockholm i veckan utökar polisen sina hastighetskontroller. Fokuset kommer att ligga främst på 30-sträckor och områdena kring stadens skolor. ”Var vaksamma på...måndag 19/8 17:13

Hållplatser för buss 172 och 173 dras in

Nyheter Trots protester – Börjar gälla idag Det har möts av protester som visade sig vara förgäves. Från och med idag gäller den nya sträckningen för busslinje 172 och 173.måndag 19/8 16:58