Salah Uddin Rakib jobbar på nya restaurangen i Bandhagen. Foto: Eva Tonström

Hagsätrabo öppnar indiskt i Bandhagen

Indiskt-bengaliskt, till lunch och middag, gärna som hämtmat. Det är vad som erbjuds på nya restaurangen i Bandhagen.

  • Publicerad 14:30, 1 jul 2019

Bandhagen har fått ett nytt välbehövligt gastronomiskt tillskott i centrum. Det är nya indiern Bengal diner som flyttat in på hörnet vid torget. De öppnade 1 juni och många Bandhagenbor väljer att hämta sin vardagsmiddag där, berättar Anwar Uddin som driver restaurangen ihop med sin fru Nina.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi satsar mycket på take away så att Bandhagenborna slipper stressa hem och laga mat på vardagarna. Många uppskattar det, säger han.

Mest har de att göra mellan klockan fyra och åtta på kvällarna. De har inte annonserat någonstans ännu.  

– Vi tänker att om folk är nöjda kommer de tillbaka, och tipsar andra. Nu har vi gäster även från Enskede, Hagsätra, Högdalen och Örby. Det är väldigt kul, säger Anwar.

Anwar Uddin öppnade sina första restauranger på Östermalm och Södermalm för över 20 år sedan. Efter det blev det några år som restaurangägare i England och nu är de tillbaka i Stockholm och Hagsätra, där de bor. Förutom Bandhagen driver de även en restaurang i Heron city.

Här är garagen som ska fyllas med kultur

Nyheter ✓ Salsadans ✓ Grönsaksodling ✓ Musikstudio Parkeringshus på dagarna. Kultur- och nöjeslokaler på kvällarna. Det här är förslaget som kan lösa lokalbristen för Stockholmskulturen.söndag 8/12 8:00

Martin Schibbye är inte rädd för att återvända

Nyheter Farstabon vill tillbaka till regionen där allt gick snett Föräldraledige Martin Schibbye har offrat en hel del i sin strävan efter att rapportera om platser som andra journalister glömmer. "Jag skulle inte må bra av att lägga anteckningsblocket på hyllan",...lördag 7/12 8:00