Grillare. Niklas Elshazly och Ludvig Åström tänker inte lämna plåtskjulet i Årstaberg i och med expansionen i norr. Foto: Sacharias Källdén

Hajpad grillkrog öppnar nytt i Vasastan

Årtstabergs prisade BBQ-krog ska öppna ytterligare en restaurang – i Vasastan.

  • Publicerad 20:00, 30 jan 2019

Förra året skrev vi om Årstakrogen Brisket and friends som vunnit DN:s gulddrake för Stockholms bästa budgetkrog.

Nu har krögarna Ludvig Åström och Niklas Elshazly bestämt sig för att öppna en till restaurang i Vasastan, i närheten av Norra bantorget. Den här gången blir det en kvällsrestaurang med fokus på BBQ och "bra öl" och om allt går enligt plan kommer de kunna öppna i slutet av februari.

LÄS ÄVEN: Stans bästa budgetkrog i ett plåtskjul

Krogen är känd för att sin Texas-stil. De serverar maten på en plastbricka och röker köttet länge. Recepten och rökteknikerna har arbetats fram efter en inspirationsresa till Texas och många timmars experimenterande.

I Årstabergköket röks kött och fisk i äkta amerikanska rökar från Oklahoma på hickoryträ, som de importerar direkt från USA. Men de har också vegetariska alternativ.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi ville ta Texas-maten till Stockholm, med äkta hickory-rökt mat som vi röker själva, sa kocken Niklas Elshazly till StockholmDirekt när de slog upp portarna i Årstaberg 2016.

Krögarna sa redan förra året att de hoppades öppna fler restauranger i Stockholm, men var tydliga med att de inte tänker överge plåtskjulet i Årstaberg, något som står fast.

För tillfället väntar krögarna på alkoholtillståndet, men lokalen är bestämd och kommer vara färdigrenoverad inom kort, berättar Ludvig Åström.

Exakt adress och datum går krögarna ut med i nästa vecka.

Direkt på brickan. Så här kan en rätt se ut hos Brisket & Friends. Foto: Sacharias Källdén