Galaaktuell. Håkan Mattsson tävlar i Storytel Awards. Foto: Erik Hjärtberg

Håkans röst till gala i Berns Salonger

Håkan Mattsson har läst in ljudboken "Rösterna på slottet" som tävlar om priset Storytel Awards.

  • Publicerad 15:51, 20 feb 2020

Enköpingsbon Håkan Mattsson är bland annat känd för romanen "Stay Metal" som utspelar sig i Enköping. Vid sidan av sitt skrivande är han även verksam som ljudboksinläsare av andras böcker.

Håkan Mattsson är nu aktuell med sin inläsning av ungdomsboken "Rösterna på slottet" som är skriven av en annan Håkan, Uppsalaförfattaren Håkan Karlsson.

"Rösterna på slottet" är ett av de bidrag som gått till final i det stora ljudbokspriset Storytel Awards. Vilka som vinner kommer att presenteras på en gala i anrika Berns Salonger i Stockholm den 2 april.

– Vi får se hur långt det räcker. Vi tävlar mot alla de stora namnen, säger Håkan Mattsson.

Som författare är Håkan Mattsson närmast aktuell som medverkande i novellsamlingen "Sommarmystik" vilken ges ut på förlaget Nohiding i sommar. Håkan Mattssons bidrag handlar i det sammanhanget om skräck och mystik. En av novellerna kommer från en dröm han upplevde en natt, medan en annan idé kom från att svampar i familjens gräsmatta växte i en mystisk ringformation som satte fart på fantasin.

– Det är kul att skriva i novellform. Romaner är stora projekt medan noveller ger ett snabbt resultat, säger Håkan Mattsson.

Samtidigt fortsätter arbetet med fler romaner. Håkan Mattsson har skrivit en historisk spänningsroman vid namn ”Reliken – Stjärnornas budbärare”. Just nu pågår diskussioner med förlag om utgivningen.

– Det är inte riktigt klart än, säger han.

Blåljus helgen: Brand, 168 flaskor vodka och tjuvar som både tog och lämnade cyklar

Nyheter Brottsligheten fortsätter ligga på extremt låg nivå under coronakrisen. "Nästan kusligt folktomt" och "Patrullen stoppade allt och alla" står till exempel ur polisers rapporter från helgen. Dock:...måndag 6/4 11:09

Många vill ha bokkasse

Nyheter Nya tjänsten ”Bokkassen” har redan hunnit bli populär bland 70-plussare. Nu vill biblioteket nå ut till ännu fler. – Alldeles nyss ringde en kvinna och berättade att hon gillar deckare, säger...söndag 5/4 12:14