Polisen har fått rapporter om en trafikolycka i Täby under torsdagsmorgonen. Foto: Sacharias Källdén

Häktad för Väsby-mord dömd för flera grova brott i Vallentuna

Den man som är häktad misstänkt för mord i Upplands Väsby i mitten på november har tidigare bott i Vallentuna där han utfört flera grova brott.

  • Publicerad 08:11, 1 dec 2017

Mannen som är häktad misstänkt för mordet i Upplands Väsby den 14 november har tidigare varit bosatt i Vallentuna där han gjort sig skyldig till en mängd grova brott.

Det är en diger läsning att ta sig igenom den 39-åriga mannens brottsliga historia. Här ryms grov utpressning mot en lokal företagere, misshandel, olaga hot, grovt olaga hot, skadegörelse, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han har också agerat målvakt i en härva kring ett stort bolag.

Mannen har nära 74 000 kronor i skulder hos Kronofogden – där den största delen härstammar från uteblivet underhållsstöd för sitt barn.

Han har bland annat dömts till ett flerårigt fängelsestraff och till att betala ett flertal skadestånd.

Särskild behandlingsplan

Så sent som i augusti 2017 fick han ”skyddstillsyn med särskild behandlingsplan” när hovrätten reviderade tingsrättens dom för en rad lagbrott. ”Hovrätten bedömer att vårdinnehållet är tillräckligt ingripande och att den föreslagna behandlingen kan bidra till att han (39-åringen) inte begår nya brott.”, står det i domslutet från hovrätten.

Men de brott som mannen tidigare funnits skyldig till bleknar när man ser häktningsframställan mot mannen från den 17 november 2017.

"Polis och ambulans beordrades vid 01-tiden, natten mot tisdag den 14 november, till en adress i Upplands Väsby där en man uppgavs vara allvarligt skadad. När de kom fram hittades en man (i 30-årsåldern) död i ett förråd. Enligt uppgifter till Aftonbladet hade han skjutits med flera skott", skriver Aftonbladet.

Det finns misstankar om att mannen har kopplingar till ytterligare ett mord som inträffade i en villa den 14 november, även det i Upplands Väsby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15