Tågstrul. Räkna med inställda avgångar under torsdagsmorgonen Foto: Roland Magnusson / MostPhotos

Hälften av tågen norrut inställda

Det är fortfarande störningar i tågtrafiken norrut. Under torsdagsmorgonen är ungefär hälften av avgångarna inställda och tågen väntas rulla som vanligt först i eftermiddag.

  • Publicerad 07:54, 17 maj 2018

I går eftermiddag kunde vi berätta att det var totalstopp i tågtrafiken norrut från Stockholms central. Orsaken var en nedriven kontaktledning norr om Upplands Väsby som bland annat resulterade i att tåg behövde evakueras. Och problemen är ännu inte över, konstaterar Beisi Sundin på Trafikverkets pressjour, under torsdagsmorgonen.

– Vi öppnade två av fyra spår i går kväll, men två vägspår är fortfarande stängda. Vi har sagt att de ska vara i gång i eftermiddag men har ingen närmare prognos än så.

Totalstopp i tågtrafiken

Färre spår innebär färre avgångar och de som drabbas är framför allt regionaltågen Uppsala-Stockholm samt Arlanda Express.

– Ungefär hälften av avgångarna är inställda. De som ska resa kommer fram men behöver ha lite extra koll på resan och vara förberedd på att det kan ta längre tid än vanligt. Det bästa är att kolla med tågföretaget man ska resa med för att se om de till exempel satt in bussar, tipsar Beisi Sundin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.