Skidåkning, skridskor och massa annat går att hitta på i helgen. Foto: Mikael Andersson/Mostphotos

Håll i hatten! Här händer helgens hålligång!

Äntligen helg! Dags att dra ut i skidspåret, åka utför eller ta en romantisk bild i en fotostudio. Det och mycket mer kan du göra på hemmaplan i helgen.

  • Publicerad 15:46, 9 feb 2018

Ta en romantisk bild i Ulvsunda

På handelsplatsen, vid City Gross, i Ulvsunda uppmärksammas alla hjärtans dag lite i förtid. I helgen kan du och någon du håller kär kliva in i deras kärleksdekorerade fotostudio och knäppa alla hjärtans dag-bilder med din mobilkamera.

När? Lördag 10 februari - söndag 11 februari kl 10-16

Var? Bryggeriet Handelsplats, Bryggerivägen, Ulvsunda

Konsert i Bromstens industriområde

Härliga konstnärskollektivet Creative Gallery ordnar konsert med banden Ghlow (experimentellt) och Vind (psykedelisk rock). OBS! Begränsat med platser, först till kvarn gäller!

När? Öppet från kl 20. Entré 50 kronor.

Var? Winquists väg 18

Magi för hela familjen i Hässelby gård

En höjdardag för alla som diggar Harry Potter. Tävla i magisk trekamp med chans att vinna biobiljetter, pyssla en egen trollstav, sångstund kl 11.30 och inte minst trolleritrick med trollkarlen Merlino klockan 12. Magiskt fika utlovas!

När? Lördag 10 februari kl 11-15.

Var? Bibblerian i Hässelby gård.

Gå på dockteater i Kallhäll

Teater Tummeliten spelar dockteatern och dramaleken "Sagan om pannkakan", som passar barn i åldrarna 3-6 år. Gratisbiljetter hämtas på Kallhälls bibliotek.

När? Lördag 10 februari kl 13

Var? Kallhälls bibliotek, Gjutarplan 8

Gå på dockteater i Viksjö

"När Petra vaknar en morgon är det något som inte alls känns bra. Snart upptäcker hon en tom fläck på pälsen. En av Petras tusen prickar är borta! Vill man få en envis prick att stanna måste den bestämma lite själv." Pjäsen grundar sig på Maria Nilsson Thores bok Petras prick. Föreställningen passar för barn 2-6 år, är ca 40 minuter och gratisbiljetter hämtas ut på Viksjö bibliotek.

När? Lördag 10 februari kl 12 och 13.30

Var? Viksjöträffen, Viksjö centrum

Snacka franska i Alvik

Du som vill bättra på din franska kan passa på att ta dig till Alviks bibliotek och gå på franskt språkkafé. Det bjuds på fika och det är bara att droppa in!

När? Lördag 10 februari kl 11.30-12.45

Var? Alviks bibliotek

Fynda tidskrifter i Vällingby

Sugen på lite ny helgläsning? Bibblan i Vällingby säljer utgallrade tidskrifter billigt. Skynda att fynda!

När? Lördag 10 och söndag 11 februari kl 10-19

Var? Vällingby bibliotek, Vittangigatan 24.

Dra på dig grillorna i Vällingby

Har ni också Frostfeber där hemma nu när Vabruari dragit igång? Isbanan är öppen hela helgen och mellan klockan 10 och 18 finns skridskor från strl 28 och hjälmar att låna gratis.

När? Lördag 10 och söndag 11 februari kl 10-18.

Var? Isbanan på torget i Vällingby centrum.

Åk längdskidor i Spånga

Skidsugen? På Spånga IP kan du åka skidor från morgon till kväll, på fina spår.

När? kl 6:30 - 21 och söndag 8-22

Var? Löparbanan, Spånga IP

Ta en skidtur i Bruket

För dig som är sugen på att åka utför är backen i Bruket nu öppen, liksom en bana för dig som är peppad på att ge dig ut i längdspåret. 140kr för vuxna, 100 kr för ungdomar och pensionärer och gratis för barn under 7 år med hjälm.

När? Lördag 10 februari och söndag 11 februari kl 9-16

Var? Bruket

Kolla basket i Åkeshov

Alvik baskets herrar tar emot Wetterbygden stars i superetettan herr. Biljetter kan köpas i entrén eller på nätet (alvikbasket.ebiljett.nu).

När? Söndag 11 februari kl 16-17.45

Var? Åkeshovshallen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hundratals hyresrätter planeras i Barkarbystaden

Nyheter "Attraktivt läge precis vid tunnelbanan" Planerna för nästa etapp i Barkarbystaden fortsätter, och bland annat planeras det för flera hundra hyresrätter, varav ett par hundra blir allmännyttiga.onsdag 23/5 15:23

Körkortsdags? Här är det svårast att köra upp

Nyheter Så många kuggar i Jakan på första försöket Det är högsäsäsong för alla med körkortsdrömmar. När det är dags att köra upp beger sig de flesta från västerort och Järfälla till Trafikverket i Jakobsberg för att visa vad de går för. Och de har...onsdag 23/5 11:54