Delar av Roslagsbanan är avstängd i helgen. Foto: Mostphotos

Håll koll – Här stängs Roslagsbanan av i helgen

Delar av Roslagsbanan kommer att vara avstängda under lördagen och söndagen på grund av renoveringsarbete.

  • Publicerad 10:59, 15 nov 2017

På lördag och söndag kommer tågtrafiken vara avstängd mellan Tibble och Djursholms Ösby. Vid Danderydsvägen, i Djursholm, kommer även järnvägsövergången vara avstängd.

– Det kommer att pågå ett renoveringsarbete på Danderydsvägen. Korsningen vid Danderydsvägen ska få nya hinderdetektorer, säger Jesper Pettersson, presskontakt på SL.

I och med att tågtrafiken utgår kommer ersättningsbussar att sättas in.

– Ersättningsbussarna kommer att gå efter samma tidtabell som tågen som utgår. Resvägen kommer att ta något längre tid, säger Jesper Pettersson.

Tågtrafiken förväntas gå som vanligt under måndagen.

– Vi har valt att bygga under lördagen och söndagen för att det är mindre trafik då. Men efter det ska allt vara klart och tågen ska åka som vanligt, säger Jesper Pettersson.

Tågen kommer att gå som vanligt mellan sträckorna Tibble-Kårsta och Stockholms östra-Djursholms Ösby. På Näsbyparklinjen kommer tågen att fortskrida som vanligt.

Ersättningsbussar

Bussar som kommer ersätta sträckan är 27B och 28 och dessa går mellan Tibble, Danderyds sjukhus och Täby centrum.

Sedan tidigare är Österskärslinjen avstängd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ökad oro bland Näsbyparksborna: "Mer än vanligt"

Nyheter "Fler ställen som är extra utsatta" Lokalpolisen i Täby rapporterar om en ökad oro bland boende i Näsbypark, som i vanliga fall klassas som ett lugnt område.måndag 18/12 11:15

Stenkastning på E18 - Bilruta krossades

Nyheter "Glassplitter i bilen" I lördags fick polisen ett larm om någon som kastat sten, eller annat hårt föremål, från en bro över E18.måndag 18/12 8:37