Delar av Roslagsbanan är avstängd i helgen. Foto: Mostphotos

Håll koll – Här stängs Roslagsbanan av i helgen

Delar av Roslagsbanan kommer att vara avstängda under lördagen och söndagen på grund av renoveringsarbete.

  • Publicerad 10:59, 15 nov 2017

På lördag och söndag kommer tågtrafiken vara avstängd mellan Tibble och Djursholms Ösby. Vid Danderydsvägen, i Djursholm, kommer även järnvägsövergången vara avstängd.

– Det kommer att pågå ett renoveringsarbete på Danderydsvägen. Korsningen vid Danderydsvägen ska få nya hinderdetektorer, säger Jesper Pettersson, presskontakt på SL.

I och med att tågtrafiken utgår kommer ersättningsbussar att sättas in.

– Ersättningsbussarna kommer att gå efter samma tidtabell som tågen som utgår. Resvägen kommer att ta något längre tid, säger Jesper Pettersson.

Tågtrafiken förväntas gå som vanligt under måndagen.

– Vi har valt att bygga under lördagen och söndagen för att det är mindre trafik då. Men efter det ska allt vara klart och tågen ska åka som vanligt, säger Jesper Pettersson.

Tågen kommer att gå som vanligt mellan sträckorna Tibble-Kårsta och Stockholms östra-Djursholms Ösby. På Näsbyparklinjen kommer tågen att fortskrida som vanligt.

Ersättningsbussar

Bussar som kommer ersätta sträckan är 27B och 28 och dessa går mellan Tibble, Danderyds sjukhus och Täby centrum.

Sedan tidigare är Österskärslinjen avstängd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så här säger barnen efter Djursholmsskolans nya inslag

Nyheter "Man får mer kvalitetstid tillsammans" Danderyds Nyheter följde med elever på Elevverket under deras promenad på onsdagsmorgonen – ett nytt inslag i barnens schema.onsdag 21/3 11:25

Klart: Täby ska få en ny idrottshall

Nyheter Här är platsen Först var det tal om att bygga om gamla simhallen till en hall för gymnastik. Men nu har kommunen sett ut en ny plats för hallen.onsdag 21/3 9:12