Swimrun. Arlanda Aquathlon går rakt igenom Upplands-Bro. Foto: Arlanda Aquathlon

Håll utkik efter löpare – i badmössa

Bli inte förvånad om du ser omkring 70-80 löpare i simdräkt i Kungsängen och Bro denna lördag. Då avgörs nämligen Arlanda Aquathlon.

  • Publicerad 09:00, 27 jun 2019

– De kommer att simma från Rosersberg och kliver sedan upp på skjutfältet i Kungsängen. Sedan springer de norrut, simmar genom en vik, sedan upp igen ända till Vallbyvik. Därifrån simmar de till Sigtuna, säger Marcus Karlsson, arrangör.

Hur deltagarna väljer att klä sig när de både ska blöta ner sig och vara uppe på torra land beror på hur kallt det är i vattnet. Men oftast har de våtdräkt och löparskor, så de simmar med löparskorna och springer med våtdräkten, berättar Marcus Karlsson.

Obligatorisk badmössa

Och så badmössan förstås, den är obligatorisk.

Det är andra året i rad som Väsby skidklubb arrangerar Arlanda Aquathlon, men det sjätte året som Marcus Karlsson och hans bror drar i trådarna.

Den totala sträckan för tävlingsklassen är 28,5 kilometer, och för motionsklassen 14,9 kilometer. Tävlingsdeltagarna ska simma 4,5 kilometer och motionärerna 2,2 kilometer uppdelat i åtta respektive fem simsträckor. För resten av sträckan är det löpning som gäller.  

Den första simturen för tävlingsklassen är den mellan Roserberg och Kungsängen, och den sträcker sig till 1,7 kilometer.

Anmälan in i det sista

Start och mål är i Rosersbergs slottspark.

Det fritt fram att anmäla sig ända fram till startdagen, klockan 10.00 på lördag den 29 juni.

Segraren i de två olika klasserna vinner gratis start i nästa års Arlanda Aquathlon.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt