Belgien, Jämtland och Danmark. Till Ängby camping kommer folk från alla håll. Foto: Stella Papapanagiotou

Hallå campare! Vad gör du här i stan?

Nu är det högsäsong för Stockholms campingar. Vi tittar in på Ängby camping i Bromma och träffar besökare från både när och fjärran.

  • Publicerad 11:13, 6 jul 2018

Foto: Stella Papapanagiotou

Edith och Josef Benders, turister från Belgien.

Edith: – Vi reser genom Sverige och har varit i bland annat Malmö, Trelleborg och Kalmar. Om ett par dagar åker vi till Uppsala, vi har inte planerat resan utan tar det som det kommer.

Josef: – Imorgon åker vi in till Stockholm city med våra elcyklar. Ni i Sverige är progressiva i det mesta men när det gäller elcyklar verkar ni ligga lite efter, haha.

Foto: Stella Papapanagiotou

Morgan Tjernberg, på jobbresa från Östersund

– Jag jobbar! Vi säljer jordgubbar och jag är ansvarig på Finnerödja för logistiken kring försäljningen till alla butiker i Mälardalen. Jag var och hämtade tältet idag så nu kan vi sitta ute även om det regnar.

Foto: Stella Papapanagiotou

Binte och Peter Thomason, turister från Vejle, Danmark

Binte: – Det är första gången i Stockholm, det är väldigt fint här men Köpenhamn är finare, haha. Men det är fint att paddla kajak här och vår ambition är att paddla överallt.

Peter: – Vi stannar tre dagar här och sen åker vi vidare. Vi ska till Finland och Norge också.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Stockholms vatten ta slut nu?

Frågor och svar om den extrema torkan Under den oväntade värmeböljan har bevattningsförbud utfärdats på flera håll i landet och ytterligare ett 90-tal kommuner uppmanar invånarna att vara försiktiga med vattenanvändningen. Men hur står...fredag 20/7 10:18

Nytt t-banekaos börjar i dag

Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10