Täbymannen. Erik Andersson hoppas på att ta över efter Leif Gripestam. Foto: Fredrik Wevle

Hallå där Erik Andersson (M)

som Moderaterna nu har bestämt sig för som förstanamn inför valet. Vad vill du göra med Täby?

  • Publicerad 17:10, 23 nov 2017

– I grund och botten är Täby en väldigt, väldigt bra kommun att leva och växa upp i. Men man kan inte slå sig till ro, utan se vad man kan förbättra. En viktig faktor är att säkerställa att man får den kvalité man förväntar sig i välfärdsverksamheterna, säger han.

Vad ser du som största utmaningen i kommunen just nu?

– Den absolut största utmaningen är frågan om nyanlända. Där är bostadsfrågan den stora problematiken. Nu har vi lyckligtvis löst det på ett bra sätt genom hotellet på Kemistvägen. Men det är klart att det blir en utmaning, dels att bereda plats och dels att se till att få in människor i samhället på ett bra sätt, att man lär sig språket, kommer in i arbetslivet.

Hur känner du själv för det här?

– Jag är jättesugen.Täby ligger absolut närmast om hjärtat, men det är inte jag som avgör det. Vi har ett val däremellan men förhoppningsvis ger Täbyborna Alliansen fortsatt förtroende.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm