Hallå där M, hur tydliga är ni om SD egentligen?

”Vi vill vara tydliga med att vi inte vill regera med stöd av SD” skriver Botkyrkas moderater i ett debattinlägg. Där beskriver man SD som ett parti med en ”underliggande rasistisk agenda” som Moderaterna tar avstånd ifrån.

  • Publicerad 10:13, 9 mar 2018

LÄS MER: Vi kommer inte att ge SD något inflytande

Är det verkligen så tydligt? Ni har sagt att ni är beredda att ta över även om det bygger på att SD är med röstar på era förslag. Har ni ändrat er?

– Nej, det är inget annat som sägs nu. Men vi vill göra tydligt att vi inte går till val på att stödja oss på SD. Vi går till val på att söka Botkyrkabornas stöd för ett alliansstyre. Om SD sedan vill stödja vår budget är det upp till dem, säger Stina Lundgren (M), gruppledare.

Hon protesterar mot den kampanj som S kör på sociala medier i veckan, där det står ”M+SD = sant”. Det är inte alls sant, svarar M.

”Moderaternas enda alternativ i höstens val är att regera ihop med Alliansen. Sverigedemokraterna är ett parti vi tar avstånd ifrån, då de är ett parti med underliggande rasistisk agenda”, skriver M-ledningen i sitt debattinlägg.

– Vi kommer inte att ge SD något inflytande, understryker Stina Lundgren (M).

Men både L och C säger ju säger nej till att stödja sig på SD, medan ni tycker det är ok. Är inte det en tydlig skillnad?

– Det får du fråga L och C om. Jag uppfattar att vi har samma linje. Vi går alla till val på att alliansen ska få Botkyrkabornas stöd. Först när vi har ett valresultat går det att säga vilka konstellationer som är möjliga, säger Stina Lundgren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.