Bland starköl och swimmingpools; serietecknaren Mats Jonsson snor glatt från lokalpressen. Foto: Jannie Flodman

Hallå där Mats Jonsson, hade du ens fått ihop nya boken utan oss?

I Mats Jonssons nya bok "Nya Norrland" norpar serietecknaren grej på grej från StockholmDirekts nyhetsflöde. Hallå där, din vänsterradikale glesbygdsdebattör, hade du ens fått ihop den här boken utan oss?!

  • Publicerad 20:05, 30 aug 2017

Alla som läste den artikeln måste ha känt att det var århundradets största lyxproblem. Skit ner dig!

– Nej, det hade ju inte gått! En lokaltidning är lokalsamhällets kitt. Speciellt när naturliga mötesplatser försvinner och segregationen ökar. Då är lokalpressen viktigare än någonsin, säger Mats Jonsson glatt.

Ett inställsamt reportage om friskolan Vittra, gentrifiering av starköl i Hägersten, och en granne som inte vill att nybyggen ska skugga hans pool. Ja, StockholmDirekt är med på flera ställen i serietecknaren Mats Jonssons färska bok "Nya Norrland", där han gör upp med sin egen livsstilsångest i de medelklassiga paradisen Midsommarkransen och Telefonplan.

– Min granne som bråkade om poolskuggan, så oerhört komiskt. Jag ritade honom i vattnet görandes tummen er. Jag är inte säker på att han verkligen gjorde det på bild i er tidning, men man ska aldrig kolla en bra story. Alla som läste den artikeln måste ha känt att det var århundradets största lyxproblem. Skit ner dig!

Serietecknaren Mats Jonsson: "Min hatkärlek till Stockholm handlar om avundsjuka"

Samtidigt är du inte helt snäll mot oss. Du gillar inte allt vi skriver om.

– Jag är väl mest spydig mot min granne. Det handlar om att den typen av människor, de nyinflyttade vid Telefonplan, de vet hur man får ut sitt missnöjesbudskap i pressen. Visst, då kan man vara kritisk mot att ni borde vara mer försiktiga med vad ni tar in. Den okritiska artikeln om Vittra är allvarligare. Samtidigt vet jag som gått journalisthögskolan att det är lätt hänt att vara okritisk som lokalreporter. Jag har skrivit liknande saker själv. Man vill ha en positiv grundton. Men en friskola är ett företag som ska granskas lika hårt som en myndighet och kommun.

Vad vill du se mer av på StockholmDirekt?

– Att ni håller fast i viktiga ämnen och följer upp saker, som till exempel friskolor som får kritik. Och den lokala nöjesjournalistiken är viktig. Vad händer med den och den tomma lokalen? Bardiskgentrifieringen – vad förändras i stadsdelen? – är sånt som folk älskar att läsa. Jag kan omöjligt scrolla förbi artiklar om nyöppnade ställen.

INSÄNDARE. Jag vill dricka billig öl - stoppa gentrifieringen av bardisken

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48