Polisen menar på att den senaste veckan varit lugn men varna för fler fall av inbrott under hösten. Foto: Mostphotos

Halvtimmen på dagen som oroar polisen

Polisen tror att antalet inbrott och inbrottsförsök kommer öka i takt med att dagsljuset blir mer sällsynt. – Man får titta över sin belysning till exempel, säger polisen Stefan Dahlgren.

  • Publicerad 17:35, 6 sep 2017

När vi pratar med Stefan Dahlgren, kommunpolis, menar han att den senaste veckan har varit relativt lugn i Danderyd, Täby och Vallentuna, men att man från polisens håll väntar sig att antalet inbrottsförsök kommer öka i takt med att det blir mörkare och mörkare om dagarna.

– Det man kan säga är väl att inbrotten borde komma igång lite mer i och med att det snart blir allt mörkare på dagen, säger han och fortsätter:

– Tillfället gör tjuven och när det blir mörkare utomhus är det såklart svårare för folk att märka rörelser och om det är någon i närheten som inte ska vara där.

Finns en lucka

Och det är framförallt under dagtid, tidig eftermiddag, som polisen väntar sig att inbrottstjuvar kommer försöka slå till.

– Mellan 15.30 och 16.00 finns det en lucka på dagarna då det blir mörkt och många som ännu inte kommit hem från jobbet. Så vi förväntar oss en ökning, men i och med att vi pratar om det så synliggör vi det och det kan leda till fler ögon som håller koll på sitt område, säger Stefan Dahlgren.

– Man får titta över sin belysning till exempel, så att det alltid ser ut som att det är någon hemma.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm