Tatuering blir burgare. Här, i de gamla tatueringslokalerna, ska nya Krubb öppna. Foto: Google maps

Hamburgerkedja öppnar nytt vid Gullmarsplan

De köper sin konkurrent, gör om befintliga restauranger och öppnar en ny vid Gullmarsplan. Hamburgerkedjan Brödernas har spenderbyxorna på.

  • Publicerad 16:31, 4 aug 2020

Hamburgerkedjan Krubb, som har fem restauranger i Stockholm, har sålts till en konkurrent, nämligen Brödernas. Köpet blev klart i somras så nu ägs samtliga Krubb-restauranger, och varumärket, av den tidigare konkurrenten.  

Öppnar vid Gullmars

Anledningen till köpet är att Krubb har lokaler som ligger ”strategisk bra för Brödernas expansion”, förklarar Jonas Wiklander, delägare i Brödernas.

– Att koncepten liknar varandra med fokus på hamburgare och att det redan finns en bra gästbas som gillar hamburgare, var självklart också en faktor, säger han.

Samtidigt öppnar Brödernas en ny Krubb-restaurang i södra Stockholm, nära Gullmarsplan. Den ska ligga på Gullmarsvägen 8, där tatueringsstudion låg tidigare, och planen är att öppna så snart som möjligt.

Krubb blir Brödernas

Namnet Krubb kommer att finnas kvar på några restauranger, vilka är inte helt spikat.

– Tanken är att Krubb ska vara kvar och fortsätta växa med det namnet. På vissa platser passar Brödernas bäst, på andra platser funkar Krubb bättre, säger Arina Lysenko, som jobbar med Krubbrestaurangerna.

Klart är i alla fall att Krubb vid Hornstull görs om till Brödernas, ihop med lokala bryggeriet Hopsan Brewing. Även Krubb i Hammarby sjöstad byter namn till Brödernas.

De två kedjorna har många likheter, enligt Jonas Wiklander, men tillägger att en stor skillnad är att Brödernas har bordsservering, medan på Krubb sker alla beställningar vid kassan. 

Hyllad burgarkedja öppnar nytt i Hornstull

NHL-stjärna öppnar ny krog på Kungsholmen

Burgarkung. Jonas Wiklander och hans bror driver Brödernas sedan 2016. Foto: Sigrid Malmgren