Hamburgerkedjan tar över Ming Gardens lokaler vid Medborgarplatsen i sommar.

Hamburgerkedja tar över klassiska Ming Garden på Medis

Hamburgerkedjan Max tar över Ming Gardens lokaler vid Medborgarplatsen. ”Det är våra intentioner”, säger Max.

  • Publicerad 08:35, 24 maj 2017

Restaurangen Ming Garden har serverat kinesiska rätter på Götgatan i 44 år. Men nu till sommaren bommar krogen igen. Anledningen är att ägarna känner sig för gamla för att fortsätta driva verksamheten, rapporterar DN idag.

Nu är det klart vilka som tar över lokalen. Det blir hamburgerkedjan Max som flyttar in.

– Det stämmer. Det är våra intentioner, men vi har inte kommunicerat det här tidigare eftersom alla papper ännu inte är klara, säger Marita Wenglin, PR-chef på Max.

Sista juni ska Ming Garden lämna lokalen. Samma datum är det tänkt att Max ska få tillträde. Men eftersom det ännu inte är klart med vissa bygglovsändringar, tillstånd och överlåtelseavtal är Max fåordig om exakta detaljer.

– Vi kan bekräfta att vi har intentioner att ta över lokalen och att det återstår en del pappersarbete innan allt är klart, säger Marita Wenglin.

Max inträde väcker reaktioner hos konkurrenterna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.