Hammarby störst i södra Stockholm

Hammarby har fler sympatisörer i södra Stockholm än AIK och Djurgården tillsammans. Det visar en ny undersökning som Hammarby har låtit opinionsföretaget Novus göra.

  • Publicerad 12:54, 16 maj 2012

Undersökningen visar att 65 procent av invånarna i södra Stockholm har ett uttalat favoritfotbollslag. Av dem svarar 37 procent att det är Hammarby som är favoritlaget, 20 procent väljer Djurgården och 15 procent AIK.
– Att vi är favoritlag hos närmare 40 procent av de som är intresserade av fotboll i Bajenland är naturligtvis ett väldigt styrkebesked. Det visar att äkta och djupt engagemang för klubben även i tider med rätt mediokra sportsliga framgångar, säger Patric Ljungström, marknadschef för Hammarby Fotboll i ett pressmeddelande.
Undersökningen omfattar boende i stadsdelarna Södermalm, Skarpnäck, Farsta, Årsta-Enskede-Vantör, Älvsjö och Hägersten i Stockholm, samt kommunerna Tyresö, Haninge och Huddinge, totalt cirka 700 000 människor.
Ett representativt urval bestående av 1 094 personer i åldern 18-79 år har deltagit i Novus undersökning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.