Han äger Täbys (förmodligen) minsta bil

Har du sett den lilla röda bilen som kör omkring i Täby? Vi sprang ikapp den och kollade vem som satt bakom "ratten".

  • Publicerad 15:07, 25 feb 2019

Har man gått förbi Täby torg de senaste veckorna har man nog inte kunnat undgå att se den lilla röda bilen som står parkerad vid lekplatsen – eller mopeden, elbilen, ja vad är det egentligen?

Mannen bakom ratten är Täbybon Kenneth Fredriksson. Han bor i vanliga fall i Ella gård men har idag åkt till Täby centrum för att handla.

– Jag har haft den här i ett halvår nu, jag vet inte exakt vad den kallas men jag åker med den överallt. Den är perfekt om man vill åka och handla, säger han.

"Beroende av friheten"

Flera personer tittar och fotar när han åker förbi på Täbys gator. Bilen är egentligen en scooter och styrs med hjälp av ett handtag. Kenneth fick den som en 85 års-present av sina två söner efter att han förlorat sitt körkort.

– Jag hade inte de fysiska förutsättningarna längre. Det var ett slag att förlora det, säger han.

Vad betyder bilen för dig?

– Jag har alltid varit beroende av frihet och det får jag med den här. Min fru är begraven i Altorp i Danderyd och jag brukar ta bilen dit. Det tar exakt en timma och sju minuter enkel väg, sen kör jag hem igen.

Hur fort kan du köra då?

– Ja, du den går i tolv kilometer i timmen men under lyckliga förutsättningar kan man pressa upp den till tretton, säger Kenneth och skrattar.

Frihet. Kenneth Fredriksson har Täby kanske minsta bil, men den ger honom frihet. Foto: Maria Svensson

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10

Norrorts äldsta kändis firar 1000 år

Nyheter Firas. Estrid hyllas med musik på Runrikets dag Många Norrortsbor har nog hört talas om henne – Estrid, den mäktiga kvinnan från vikingatiden. På Runrikets dag nu i maj firas hennes 1000-årsdag. Men hur blev hon en kändis? Vi frågar arkeologen...måndag 20/5 11:40
Stockholm Direkt