Han äger Täbys (förmodligen) minsta bil

Har du sett den lilla röda bilen som kör omkring i Täby? Vi sprang ikapp den och kollade vem som satt bakom "ratten".

  • Publicerad 15:07, 25 feb 2019

Har man gått förbi Täby torg de senaste veckorna har man nog inte kunnat undgå att se den lilla röda bilen som står parkerad vid lekplatsen – eller mopeden, elbilen, ja vad är det egentligen?

Mannen bakom ratten är Täbybon Kenneth Fredriksson. Han bor i vanliga fall i Ella gård men har idag åkt till Täby centrum för att handla.

– Jag har haft den här i ett halvår nu, jag vet inte exakt vad den kallas men jag åker med den överallt. Den är perfekt om man vill åka och handla, säger han.

"Beroende av friheten"

Flera personer tittar och fotar när han åker förbi på Täbys gator. Bilen är egentligen en scooter och styrs med hjälp av ett handtag. Kenneth fick den som en 85 års-present av sina två söner efter att han förlorat sitt körkort.

– Jag hade inte de fysiska förutsättningarna längre. Det var ett slag att förlora det, säger han.

Vad betyder bilen för dig?

– Jag har alltid varit beroende av frihet och det får jag med den här. Min fru är begraven i Altorp i Danderyd och jag brukar ta bilen dit. Det tar exakt en timma och sju minuter enkel väg, sen kör jag hem igen.

Hur fort kan du köra då?

– Ja, du den går i tolv kilometer i timmen men under lyckliga förutsättningar kan man pressa upp den till tretton, säger Kenneth och skrattar.

Frihet. Kenneth Fredriksson har Täby kanske minsta bil, men den ger honom frihet. Foto: Maria Svensson

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Kaffe och mjölksyra när Täbys värstinglopp ska testas

Nyheter Laddar upp för deltagarrekord Ett säkert vårtecken är alla joggare som dyker upp i löparspåren. Den uthålligaste sorten kan du stöta på i Täby den 31 mars, när banorna ska provspringas inför Täby Extreme Challenge.onsdag 20/3 16:43

Kafé sålde köpejuice som färskpressad

Nyheter "Var en rolig grej" Café Mj´s i Mörby centrum saluförde juice som "vår egna färskpressade juice". Men när kommunens inspektörer var på plats upptäckte man att det var färdigköpt juice från en annan tillverkare i...onsdag 20/3 15:00