Fotbollssupporter. Per Fahlén från Gubbängen är Enskede IK:s otippade supporter. Foto: Sacharias Källdén

Han är Enskede IK:s icke-virala twittare

Per Fahlén är Enskede IK:s otippade, men trogna, supporter. Han saknar direkt koppling till laget, annat än att han bor i krokarna. Vi träffar honom på Enskede IP, varifrån han brukar twittra om lagets matcher.

  • Publicerad 14:51, 10 jun 2019

Om man strävar efter guld i Allsvenskan är det inte riktigt laget som tilltalar mig.

– Det är mer folk här idag än vad det är vid match, säger Per Fahlén när han ser hur många skolungdomar som idrottar på Enskede IP en solig fredagsförmiddag i maj.

Han är kanske Enskede IK:s enda trogna supporter som inte har en självklar koppling till laget.

Per beskriver sig själv som en helt vanlig ovanlig snubbe som älskar fotboll och har en förkärlek till dåliga fotbollslag.

– Om man strävar efter guld i Allsvenskan är det inte riktigt laget som tilltalar mig. För ett lag i division två kan det vara en framgång att vinna ibland, säger Per med betoningen på det sista.

En slump

Men att Per började engagera sig för just Enskede IK var egentligen en slump. Anledningen? Det var det närmsta laget från hans bostad i Gubbängen.

Engagemanget yttrar sig i hans twitterkonto, @LokalaLaget med sina blygsamma 20 följare, där han skriver enkom om Enskede IK:s matcher. Något som inte gått laget obemärkt förbi.

– I slutet på förra säsongen såg Enskede IK:s målvakt en av mina tweets och tyckte det jag höll på med var jätteroligt. Nu är han en av de få följarna, berättar Per.

Har du någon favoritspelare?

– Kenny Pavey har varit en favorit sedan tiden i Ljungskile. Kul nu är att han är aktiv i Enskede IK som ungdomstränare och ibland spelare i A-laget, förklarar Per.

Hur ser intresset ut i familjen, smittar ditt engagemang av sig?

– Jag har frågat om sambon vill följa med. Då kollar hon konstigt på mig och undrar varför jag vill slösa två timmar på fotboll i division två. Men det kan vara skönt att sitta i solen med en kaffe och njuta av just spelet i division två. För det är fotbollen det handlar om, avslutar Per.

Ensam. Per är uppskattningsvis den enda supportern som inte har en direkt koppling till division 2-laget. Foto: Sacharias Källdén

Vem är Per Fahlén?

Per Fahlén, 36, driver twitterkontot @LokalaLaget som enbart twittrar om Enskede IK:s framgångar och motgångar.

Han har bott i Stockholm i sju år, men kommer ursprungligen från Göteborg. Idag bor han i Gubbängen tillsammans med sambo och två barn.

När Per inte hejar fram Enskede IK arbetar han med kommunikation för Prevent.

Visa merVisa mindre