Blir kvar. Mattias Jonsgården, kommundirektör, Lotta Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande. Foto: Håbo kommun

Han är Håbos nye kommundirektör

Den tillfällige ersättaren blir permanent lösning. Mattias Jonsgården heter Håbos nye kommundirektör. – Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med våra invånare, säger han.

  • Publicerad 16:09, 14 sep 2020

Strax innan sommaren blev det känt att Tobias Arvidsson sagt upp sig för att ta en tjänst i Uppsala. Därmed stod Håbo åter utan kommundirektör. En tillfällig lösning blev att Mattias Jonsgården, som varit biträdande kommundirektör fick kliva in som tillförordnad under tiden som kommunen sökte en ersättare. Nu står det alltså klart att Jonsgården blir kvar i rollen permanent.

– I och med att jag har jobbat en tid i Håbo kommun där jag har haft insyn i alla förvaltningar känner jag mig trygg att ta mig an uppdraget som Håbo kommuns kommundirektör. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med våra invånare, företag, föreningar, tjänstepersoner och förtroendevalda där vi tillsammans utvecklar och förvaltar kommunen, säger han i ett pressmeddelande.

Förutom biträdande kommundirektör har Jonsgården även varit lokalförsörjningschef i Håbo kommun.

– Jag är jätteglad att kunna erbjuda Mattias tjänsten som Håbo kommuns nya kommundirektör. Vi har haft Mattias hos oss en tid där många av oss har arbetat tillsammans med honom. Han har bra kännedom om kommunen, det arbete vi gör nu och står inför längre fram. Med Mattias kompetens, tydlighet och lugn är jag säker på att vi kommer få en bra ledning, utveckling och struktur, säger Liselotte Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande i Håbo kommun.

Mattias Jonsgården

Mattias Jonsgården blir från och med 14 september Håbo kommuns nya kommundirektör. Jonsgården har sedan mars 2020 arbetat som kommunens biträdande kommundirektör och från 1 september 2020 som tillförordnad kommundirektör.

Mattias har jobbat i Håbo kommun sedan april 2019 och började då som lokalförsörjningschef.

Fakta: Håbo kommun

Visa merVisa mindre

Bästa placeringen någonsin för Upplands-Bro

Upplands-Bro klättrar på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Nu är kommunen på plats 12 i landet. – Det är ett styrkebesked och ett kvitto på att vi har ett bra samarbete med...onsdag 23/9 10:07

Sämsta placering någonsin för Håbo på näringslivsranking.

Håbo siktar uppåt – men rasar i stället. När företagsklimatet granskas hamnar kommunen på plats 206 i landet, sämsta placeringen någonsin. – Det är i första hand nytillkomna kategorier som...onsdag 23/9 9:46