Sportchefen Lennart Sandahl är mycket nöjd med Karlbergs senaste nyförvärv från AIK. Foto: KB / Mostphotos

Han är KB:s nya stjärna – gjorde mål direkt

Alan Naib blev matchvinnare i sin första match för Karlbergs BK. Naibs målfarlighet blir viktig i striden om seriens topplaceringar, menar Lennart Sandahl, sportchef i Karlbergs BK.

  • Publicerad 16:56, 2 aug 2017

Alan Naib har spelat i AIK:s ungdomsakademi sedan 2011 men har under våren varit utlånad till division 1-laget Akropolis. 19-åringen gjorde sin första match för Karlberg i lördagens hemmamöte mot Gamla Uppsala SK. Matchen slutade 2-1 till Karlberg.
– Alan gjorde ett mål och kunde gjort ett till. Han gjorde ett bra inhopp, säger Lennart Sandahl, sportchef i Karlbergs BK.

Gallo ny tränare i KB: "Vi kan bli ett topplag"

Alan Naib är en bra straffområdesspelare som är duktig på att komma till avslut, menar Lennart Sandahl.
– Han är också en bra avslutare som är effektiv framför mål, säger Lennart Sandahl.

Effektiviteten i anfallet är något som bitvis saknats hittills under säsongen. Med tanke på hur många målchanser laget skapat har det blivit relativt få mål, menar Lennart Sandahl.
– Vi har inte varit så effektiva och tyvärr tappat poäng så det blivit oavgjort eller till och med förlust, där vi kanske egentligen skulle vunnit.

Karlbergs BK tappar lagkaptenen: "Kommer värva en eller flera spelare"

Med en ny forward i laget ökar dessutom konkurrensen mellan anfallarna.
– När det kommer in en utifrån som visar sig från en bra sida så sätter det press på de andra. Vi spelar oftast med en renodlad forward så det är tre, fyra spelar som slåss om den platsen, säger Lennart Sandahl.

Karlbergs BK ligger just nu femma i tabellen, nio poäng efter serieledande Karlslunds IF HFK och sju poäng efter tvåan BK Forward. Lennart Sandahl hoppas att Karlbergs BK kan ta några placeringar och kanske även få kvala till division 1.
– Det hade ju så klart varit kul att sikta på en andraplats, så att vi får kvala som förra året. Det är ju ett mål man får ha, när vi ändå ligger där uppe i tabellen.

Kungsholmsklubb firar 40 år – men framtiden är osäker

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De fixar fotboll för alla i Stadshagen

Nyheter Nybildad förening satsar på Kungsholmens unga Gratis spontanfotboll – för alla unga – på lördagskvällarna. Nybildade föreningen Kungsholmens Folkfotboll vill erbjuda ungdomar något att göra.onsdag 23/5 18:30

Limiterad lyxtoffel såld på Vasagatan

Nyheter "Fantastiskt att vi sålt den" Nästan 3000 kronor. Det får man betala om man vill bli ägare till en klassisk skobutiks "egna Rolls-Royce". Ett par... tofflor.onsdag 23/5 17:29