Leif Eriksson är ny kommundirektör i Botkyrka kommun.

Han är ny kommundirektör i Botkyrka

Den här veckan får Botkyrka kommun en ny kommundirektör vid rodret. Det blir Leif Eriksson som tar över efter tidigare direktören Mattias Jansson.

  • Publicerad 14:28, 28 jan 2019

I höstas meddelade den tidigare kommundirektören Mattias Jansson att han lämnar sin tjänst som högsta tjänsteman i Botkyrka. Sedan dess har kommunen letat efter en ny person som ska leda och samordna kommunens verksamheter. Och nu är han hittad: Leif Eriksson.

Han har tidigare jobbat i Täby kommun, som näringslivschef, ansvarig för planeringsavdelningen och tillförordnad kommundirektör. Han har också jobbat inom den privata sektorn.

Chefernas chef

Sedan januari i år har han jobbat som biträdande kommundirektör i Botkyrka men idag, måndag, gör han sin första dag som kommunen allra högsta tjänsteman och chef över alla förvaltningschefer.

– Botkyrka utvecklas snabbt. Samtidigt står vi inför stora utmaningar med gamla skolor och omsorgsboenden. Därför är det skönt att ha Leif på plats som kommer jobba med ordning och reda, att Botkyrkabornas skattemedel ska användas effektivt och att allt hårt arbete ger effekt som Botkyrkaborna kan se och ta på, säger Ebba Östlin (S) kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android