Christian ”Krippa” Springfeldt, "Biggles" och den nästan 90-åriga träbåten Cognac. Foto: Privat

Han bjuder vårdpersonal på en båttur i stan

En avkopplande frizon för den hårt arbetande vårdpersonalen. Det vill Christian ”Krippa” Springfeldt erbjuda med sina båtturer runt Kungsholmen.

  • Publicerad 08:30, 7 jul 2020

Vasastadsbon Christian ”Krippa” Springfeldt läste nästan dagligen om hur stadens vårdpersonal i covid 19-tider går på knäna. Samtidigt tvingades han själv uppsöka vården på grund av "trassel med hjärtat" som krävde två operationer.

– Då slogs jag verkligen av vilken fantastisk vård vi har i Sverige, samtidigt som det är tufft för personalen. Jag var så tacksam över den vård jag fått och funderade över vad jag kunde göra för att hjälpa till, minns han.

11 000 delningar

Snart föddes idén om att erbjuda personal i behov av en stunds avkoppling en båttur runt Kungsholmen. Krippa och frun "Biggles" äger träbåten "Cognac" som har en plats i Karlbergskanalen på Västermalms båtklubb.

– Jag och min fru använder ofta båten och stressen rinner verkligen av en. Så jag tänkte att jag kunde bjussa personalen på båtturer och skrev ett inlägg på Facebook. Det bara exploderade och jag fick 11 000 delningar på kort tid. Folk älskade initiativet, säger han.

Även vårdpersonal har hört av sig och förra veckan blev det fem turer med två passagerare åt gången. Och nu väntar fler.

– Jag har fler inbokade redan den här veckan, om bara vädret tillåter, säger han och tillägger att den 90 minuter långa resan verkligen är avkopplande.

– Sjön är som en frizon från corona, den blåser bort, konstaterar han.