Han blev årets UF-lärare

Johnny Hellgren på Fridegårdsgymnasiet är årets UF-lärare.

  • Publicerad 12:02, 6 mar 2019

UF och Fridegårdsgymnasiet har varit en framgångsfaktor under många år. Mycket tack vare Johnny Hellgren, läraren som brinner för UF. På UF-galan i Uppsala som går av stapeln den här onsdagen har han blivit utsedd till årets UF-lärare.

Det var 2011 som Hellgren blev ansvarig för UF-programmet på skolan.

– UF har funnits på den här skolan sedan 2000 ungefär, men det levde en ganska tynande tillvaro vid sidan av allt annat. 2011, med den nya gymnasiereformen, skulle ekonomiprogrammet komma tillbaka. Då frågade de mig, eftersom de visste att jag var ekonom i grunden, även om jag var matte- och historielärare, om jag ville bygga ett ekonomiprogram, har han tidigare berättat för Bålstabladet.

Han var först inte intresserad, men när han hörde talas om just UF ändrade han sig och valde att tacka ja. Det skapades därför ett ekonomiprogram just för UF.

– Det är väl en av skillnaderna mellan oss och många andra skolor. De har haft en institution och sedan kommer UF in i det och får fogas in. Vi skapade hela systemet för UF. Hela vårt ekonomiprogram är strömlinjeformat för att få fram entreprenörer.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt