Tillskott. Alvik Baskets styrelseordförande Fredrik Lagerkvist och Henrik Nilsson, ny klubbdirektör. Foto: Martina Elliot

Han blir Alvik Baskets nya klubbdirektör

Efter tre år i BP byter Henrik Nilsson Grimsta IP mot Åkeshovshallen. I augusti tar han nämligen över som klubbdirektör för Alvik Basket.

  • Publicerad 15:55, 25 mar 2020

Det ska vara på högsta nivå rent sportsligt.

I oktober förra året avgick Henrik Nilsson efter tre år som klubbdirektör för BP och gav över stafettpinnen till Manuel Lindberg.

– Jag har tidigare varit många år inom bank, finans och it, och fick chansen att göra ett omtumlande karriärbyte in på idrottens väg. Det kändes spännande och jag känner mig taggad på att fortsätta på det spåret när jag fick förmånen att få erbjudande om Alvik Basket, säger Henrik Nilsson.

Ängbybon berättar att fokus i BP var att fortsätta bygga föreningen, och han har samma planer för Alvik Basket.

– Vi har en stor och bred ungdomsverksamhet med allt från motionsbasket till mer elitinriktat som på sikt ska kunna föda nya dam- och herrspelare. Jag är helt överens med Alviks styrelse vision om att det ska vara på högsta nivå rent sportsligt.

Från fotboll till basket, vad kan du om sporten?

– Jag har faktiskt spelat basket för Alvik för länge sedan, under två säsonger när jag var elva och tolv år, vilket dock är cirka 40 år sedan. Så jag har absolut ett basketintresse, och det känns jättekul att få knyta an till den stigen igen, säger Henrik Nilsson.

Fortsätter satsa långsiktigt

Han beskriver föreningen som anrik, och nämner de 19 SM-guld som herrsidan kammat hem genom åren, och damlaget som nu senast hamnade tvåa i Svenska basketligan.

Henrik Nilsson tillträder som klubbdirektör den 1 augusti, men ska redan nu börja träffa personal, spelare och ledare för att lära känna dem bättre.

– I höst kommer jag in med full kraft, vi i klubben tittar långsiktigt och ska fortsätta satsa på damerna och herrarna.