Per Törnvall tillträder som kommundirektör den 18 augusti och efterträder Katarina Kämpe och Manfred Holmelin. Foto: Pauline Cederblad/Sollentuna kommun

Han blir ny kommundirektör i Sollentuna

Kommunen har anställt en ny kommundirektör, Per Törnvall, som tillträder i augusti. Kommunstyrelsens ordförande, Henrik Thunes (M), säger att Törnvalls erfarenheter inom både det offentliga och privata är viktiga.

  • Publicerad 08:49, 24 apr 2019

I höstas kom beskedet att Sollentunas kommundirektör, Katarina Kämpe, lämnar sin tjänst efter ett erbjudande som kommundirektör i Täby.

Nu har Per Törnvall, vd på Vårljus AB, fått tjänsten i Sollentuna.

– Jag är mycket glad över att det blev Per Törnvall och hälsar honom välkommen till Sollentuna, säger kommunstyrelsens ordförande, Henrik Thunes (M).

Per Törnvall går direkt från en tjänst som vd vid Vårljus AB som arbetar med barn- och ungdomsverksamheter i Stockholm. Han bor på Södermalm och har erfarenhet från den offentliga sektorn i Nacka, Baxholm och Uppsala. I augusti tillträder Per Törnvall tjänsten och under tiden fortsätter Manfred Holmelin som tillförordnad kommundirektör.

– Med Per får vi en kommundirektör som ska fortsätta vårt jobb att effektivisera och anpassa kommunen efter morgondagens välfärdsbehov, säger Henrik Thunes.

Har ni ställt några särskilda krav hos de ansökande?

– Vi har haft en kravprofil med fokus på både erfarenhet av kommunal verksamhet och bolagsverksamhet. Men även en person som är van att motivera, få med sig andra på spåret, och en person som kan ta med det humana perspektivet har varit viktigt.

Flera personer har kritiserat arbetsmiljön på kommunen, som Vi i Sollentuna skrev om i februari. Har ni tagit upp det problemet med Per Törnvall?

– Det är en oerhört viktig del för en kommundirektör att säkerställa att vi jobbar med ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Det blir naturligtvis något som han kommer att jobba med och jag har nämnt det som en av flera frågor för Per att titta närmare på, säger Henrik Thunes.

Flera frågor. Som vadå, exempelvis?

– Den som blir kommundirektör har såklart mycket att sätta sig in och för att få en så bra start som möjligt kommer jag och andra att göra vårt bästa för att introducera Per i rollen.

På tisdagen skrevs anställningskontraktet och Per Törnvall tillträder den 19 augusti som Sollentuna kommuns kommundirektör.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Alliansen vill se ny idrottshall i Viby

Nyheter Budget. Alliansen lägger fram sin budget för 2020 Digitalisering och ny idrottshall. Alliansen föreslår en rad effektiviseringar i kommunen under 2020 samtidigt som man investerar i hög takt.fredag 24/5 10:00

200 markbränder i Stockholm – på ett dygn

Nyheter Brandförsvaret varnar för "viral lek" bland unga som tänder eld på vita luddet Det vita aspluddet har fått räddningstjänsterna i länet att rycka ut många gånger.onsdag 22/5 13:54

Föräldrar tar strid för förskolan

Nyheter Omtyckt skola planeras bli konferensanläggning Föräldrarna till de 23 barn som går på förskolan Bergendal engagerar sig nu för att rädda verksamheten som, med kort varsel, måste flytta ut ur lokalen.onsdag 22/5 13:30
Stockholm Direkt