Per Törnvall tillträder som kommundirektör den 18 augusti och efterträder Katarina Kämpe och Manfred Holmelin. Foto: Pauline Cederblad/Sollentuna kommun

Han blir ny kommundirektör i Sollentuna

Kommunen har anställt en ny kommundirektör, Per Törnvall, som tillträder i augusti. Kommunstyrelsens ordförande, Henrik Thunes (M), säger att Törnvalls erfarenheter inom både det offentliga och privata är viktiga.

  • Publicerad 08:49, 24 apr 2019

I höstas kom beskedet att Sollentunas kommundirektör, Katarina Kämpe, lämnar sin tjänst efter ett erbjudande som kommundirektör i Täby.

Nu har Per Törnvall, vd på Vårljus AB, fått tjänsten i Sollentuna.

– Jag är mycket glad över att det blev Per Törnvall och hälsar honom välkommen till Sollentuna, säger kommunstyrelsens ordförande, Henrik Thunes (M).

Per Törnvall går direkt från en tjänst som vd vid Vårljus AB som arbetar med barn- och ungdomsverksamheter i Stockholm. Han bor på Södermalm och har erfarenhet från den offentliga sektorn i Nacka, Baxholm och Uppsala. I augusti tillträder Per Törnvall tjänsten och under tiden fortsätter Manfred Holmelin som tillförordnad kommundirektör.

– Med Per får vi en kommundirektör som ska fortsätta vårt jobb att effektivisera och anpassa kommunen efter morgondagens välfärdsbehov, säger Henrik Thunes.

Har ni ställt några särskilda krav hos de ansökande?

– Vi har haft en kravprofil med fokus på både erfarenhet av kommunal verksamhet och bolagsverksamhet. Men även en person som är van att motivera, få med sig andra på spåret, och en person som kan ta med det humana perspektivet har varit viktigt.

Flera personer har kritiserat arbetsmiljön på kommunen, som Vi i Sollentuna skrev om i februari. Har ni tagit upp det problemet med Per Törnvall?

– Det är en oerhört viktig del för en kommundirektör att säkerställa att vi jobbar med ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Det blir naturligtvis något som han kommer att jobba med och jag har nämnt det som en av flera frågor för Per att titta närmare på, säger Henrik Thunes.

Flera frågor. Som vadå, exempelvis?

– Den som blir kommundirektör har såklart mycket att sätta sig in och för att få en så bra start som möjligt kommer jag och andra att göra vårt bästa för att introducera Per i rollen.

På tisdagen skrevs anställningskontraktet och Per Törnvall tillträder den 19 augusti som Sollentuna kommuns kommundirektör.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stort engagemang efter mopedrån

Nyheter "Vi ska synas och göra det lite tryggare för tonåringarna" Den senaste tidens mopedrån i Sollentuna har engagerat hundratals vuxna i kommunen som nu patrullerar gatorna för att öka tryggheten.lördag 17/8 9:00

Kräftfiske handlar om erfarenhet

Nyheter Roger och Paul laddar - imorgon börjar kräftfisket i Sollentuna. Augusti är lika med kräftfiske. I veckan drar årets fiske igång men redan veckorna innan börjar de riktigt initierade fiskarna sina förberedelser.torsdag 15/8 17:21

Två av tre fick jobb tack vare nytt projekt

Nyheter Etableringslyftet har hjälpt nyanlända till egen försörjning Två av tre nyanlända har fått jobb. Det är resultatet av projektet Etableringslyftet, som startade i Upplands Väsby, Sollentuna och Sigtuna förra hösten.torsdag 15/8 9:03
Stockholm Direkt