NY. Gällstaöbon Fredrik Ohls har valts in som ny gruppledare för Liberalerna i Ekerö kommun. Foto: Fredrik Ohls/Lisa Halldén

Han blir ny Liberal-topp i Ekerö

Att Liberalerna bröt sig fri från Ekeröalliansen revitaliserade demokratin på öarna. Det menar Fredrik Ohls som nu kliver in som ny gruppledare för partiet.

  • Publicerad 12:54, 19 feb 2020

Redan 2006 gick Fredrik Ohls med i Liberalerna. Då var det framförallt trafikfrågan som väckte hans engagemang och han satt med i Ekeröalliansen mellan 2008 och 2010.

Men sen fick hans fru jobb i Tyskland, familjen flyttade dit och lokalpolitiken lades på hyllan. När han kom tillbaka möttes han av ett nytt politiskt klimat på öarna och 2016 valde Liberalerna att inte längre vara del av alliansen.

– Jag tycker det är positivt att vi bröt oss ut. Moderaterna har varit otroligt dominanta och de har haft för mycket makt för sitt eget bästa. Jag tycker vi vitaliserade demokratin genom att bryta upp blocken, säger han.

Vill satsa på mer plankontoret

På Liberalernas årsmöte i helgen valdes han in som gruppledare och efterträder därmed Göran Hellmalm som efter 12 år i politiken valde att avgå som gruppledare i januari. Han hoppas bland annat kunna påverka politiken så att mer satsas på kommunens plankontor.

– Vi behöver fler tjänstemän på plats. Då kan vi planera mer långsiktigt och spara väldiga belopp. Jag tror det måste få kosta i planprocessen nu när kommunen expanderar så mycket, säger han.

Fyra lokala spelare i TV-pucken i år

Nyheter Unga talanger redo för årets upplaga Fyra unga spelare från Mälaröarna har tagit plats i olika lag i årets TV-puck. Men kvalet har ställts in på grund av pandemin och det är ännu inte fastställt hur finalen ska spelas.tisdag 29/9 16:38

Efter ett halvår – grönt ljus för motioner igen

Nyheter Vill se Sportotek i kommunen I dag, torsdag, lade oppositionen sin första motion på över ett halvår. Den handlar om möjligheten att inrätta ett Sportotek.torsdag 24/9 16:57

S: Dags att oppositionen får komma med förslag igen

Nyheter Vill återinföra motioner i kommunfullmäktige I våras beslutade gruppledarna i kommunfullmäktige att stoppa alla motioner i kommunstyrelsen. Nu vill oppositionen återfå möjligheten att göra sin röst hörd.tisdag 22/9 11:37