NY. Gällstaöbon Fredrik Ohls har valts in som ny gruppledare för Liberalerna i Ekerö kommun. Foto: Fredrik Ohls/Lisa Halldén

Han blir ny Liberal-topp i Ekerö

Att Liberalerna bröt sig fri från Ekeröalliansen revitaliserade demokratin på öarna. Det menar Fredrik Ohls som nu kliver in som ny gruppledare för partiet.

  • Publicerad 12:54, 19 feb 2020

Redan 2006 gick Fredrik Ohls med i Liberalerna. Då var det framförallt trafikfrågan som väckte hans engagemang och han satt med i Ekeröalliansen mellan 2008 och 2010.

Men sen fick hans fru jobb i Tyskland, familjen flyttade dit och lokalpolitiken lades på hyllan. När han kom tillbaka möttes han av ett nytt politiskt klimat på öarna och 2016 valde Liberalerna att inte längre vara del av alliansen.

– Jag tycker det är positivt att vi bröt oss ut. Moderaterna har varit otroligt dominanta och de har haft för mycket makt för sitt eget bästa. Jag tycker vi vitaliserade demokratin genom att bryta upp blocken, säger han.

Vill satsa på mer plankontoret

På Liberalernas årsmöte i helgen valdes han in som gruppledare och efterträder därmed Göran Hellmalm som efter 12 år i politiken valde att avgå som gruppledare i januari. Han hoppas bland annat kunna påverka politiken så att mer satsas på kommunens plankontor.

– Vi behöver fler tjänstemän på plats. Då kan vi planera mer långsiktigt och spara väldiga belopp. Jag tror det måste få kosta i planprocessen nu när kommunen expanderar så mycket, säger han.

Kort säsong för Mälaröbion

Nyheter "Har inte så stora fasta kostnader" Än så länge är Mälaröbion fortfarande öppen, men med många uppskjutna premiärer och svikande publik blir säsongen kort.måndag 30/3 16:35

Här är Svartsjö slotts mörka historia

Nyheter ✓Slavhandel ✓Sexorgier ✓Familjefejder Det är 1757 och till Svartsjö kommer en liten pojke. Han har fraktats från Karibien som gåva till drottningen. Vem var pojken? Bland lysande blåsippor och drillande vårfåglar i Svartsjö slottspark...lördag 28/3 7:30

Fem stockholmare om livet under coronakrisen

Nyheter ✓1177-sjuksköterskan ✓På äldreboendet ✓Blev uppsagd ✓Pluggar hemifrån Många jobbar hemifrån, andra har inte längre ett jobb att gå till eller får inte ta emot besök. Coronaviruset påverkar oss alla, och vi har pratat med några av alla dem som fått ställa om vardagen...fredag 27/3 15:09