Hammarbyhöjden. Byggnaderna ska efterlikna de som finns på Petrejusvägen. Foto: Peter Ehrlin

Han bygger Söderort i papp

Peter Ehrlin har en annorlunda hobby. Han bygger upp byggnader av Söderort – i papp. ”Det är rätt nördigt men jag tror att vissa uppskattar det”

  • Publicerad 09:59, 24 jan 2018

På Instagram kallar han sig för @tevetranan men hans riktiga namn är Peter Ehrlin. Med papp och plast gör han små hus av redan befintliga ställen i Söderort och fascinationen av olika hus och byggnader har han haft länge.

– Jag har alltid hållit på med att bygga modeller, ända sedan jag var liten. Jag är väldigt intresserad av Stockholms historia, hjärtat klappar lite extra för Enskede och Söderort då jag bor här, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Peter har bland annat byggt upp Hammarbyhöjden, Gamla Enskede och Gullmarsplan. Papphusen menar han mer är karikatyrer av stadsdelarna än identiska modeller.

– Jag gör dom på mitt sätt och jag fokuserar på de byggnaderna som annars inte tänker på, byggnader från slutet av 30- och början av 40 talet, jag gillar den stilen, säger han

Hans illustrationer är ännu inte så uppmärksammade, mer än av de som passerar förbi skyltfönstret i Peters frilanskontor, Maggan, i Enskede och de drygt 300 följarna på Instagram. Men Peter säger att det inte är det viktigaste och siktar nu mot nya projekt.

– Jag tänkte att jag skulle göra en ny serie, om sunkiga miljöer som finns. Allt i Sverige är så välskött. Men letar man lite så kan man hitta en fasad eller övergivna platser och det är de jag vill använda mig av, sen vore det kul att göra animationer med de byggnaderna jag har, säger Peter och fortsätter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Man vet aldrig vart det leder, det kan leda till att det blir ett jobb.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00

Rappare hyllar sitt gamla Skarpnäck

Nyheter Hör låten av svensk hiphops första transperson Hon har kallats för svensk hiphops första transperson. Och hon vill krossa machoidealen med sin rap. Nu släpper Hökisbon Mandy Rich en låt som hyllar hennes barndoms förort: Skarpnäck, som det var...fredag 25/5 16:15