På språng. Mårten Westberg vill använda löpningen för att skapa större rörlighet i samhället. Foto: Sanna Källdén

Han fixar AW-löpning – för integration

Med Akalla Run vill han skapa möten mellan människor vars vägar sällan korsas. Nu bjuder Mårten Westberg in till en ovanlig AW på Sergels torg varje fredag.

  • Publicerad 11:43, 10 nov 2017

De flesta förknippar en AW med en svalkande dricka efter jobbdagens slut. Läsken eller ölen ingår visserligen även i Mårten Westberg version, men först efter en löptur på 5-8 kilometer som inleds på Sergels torg varje fredag klockan 16.

– Vi springer runt Skeppsholmen och Kastellholmen eller så joggar vi via slottet till Skeppsbron, Slussen och Monteliuspromenaden till Västerbron och tillbaka via norr Mälarstrand, säger Mårten Westberg som även är en populär bloggare på stockholmdirekt.se.

Precis som allt annat som han och föreningen Akalla Run företar sig handlar AW:n om att skapa möten mellan människor som sällan får chansen att lära känna varandra.

– Löpning är den närmaste vägen mellan Abdihakim från Somalia och Anders i en svensk ledningsgrupp. Eftersom det är så många högutbildade med bra jobb som håller på med löpning är det ett bra sätt att skapa ett kontaktnät, säger han.

Han konstaterar att Sergels torg ligger perfekt rent geografiskt. Inom ett par hundra meter finns huvudkontoren för en majoritet av landets börsnoterade bolag. Samtidigt kan alla från förorten enkelt ta sig hit:

– Vi vill använda löpning för att skapa rörlighet i samhället. Det är så riktigt bra integration går till, när den bara händer som en bieffekt. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Akalla Run

Startades 2015 och är en sektion 
i Kista Sports Club.

Drivande i föreningen är Mårten Westberg, Bilal Cadimi och Abdihakim Muhamed.

Nästan all verksamhet utgår från Akalla By, Rinkeby eller Spånga IP.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43