Musikkryssning. Patrik från Lilla Essingen framför 20 klassiska Dean Martin-låtar. Foto: Privat / Mostphotos

Han fixar Dean Martin-kryssning – på ångbåt

Sångaren Patrik Stenberg, 53, brinner för den gamla skolans entertainers. Nu har han satt ihop en konsert med sin personliga favorit – Dean Martin.

  • Publicerad 16:14, 23 jul 2018

Lilla Essingen-bon har länge drömt om en konsert med endast Dean Martins låtar. Enligt Patrik Stenberg är han "den skönaste entertainern som nånsin existerat". Det har han tyckt ända sedan han köpte en begagnad skiva med Rat Pack-sångaren av en kompis. Då var han tio år gammal och bodde i Göteborg, där han växte upp.

Nu har det blivit dags att göra verklighet av drömmen när han uppbackad av ett tiomannaband framföra 20 Dean Martin-hits på musikbåten Blidösund.

– Jag har sjungit mycket Frank Sinatra på den här båten genom åren, men nu är jag redo att ta mig an Dean. Det är en lite annorlunda stil, inte lika mycket "titta på mig vad jag kan"-toner som Sinatra, säger Patrik Stenberg.

Veckans sju bästa Stockholmstips

Ända sedan han kom till Stockholm för 25 år sedan har han bott i trakterna kring Kungsholmen och sedan 2001 är det Lilla Essingen som gäller. Till vardags arbetar han på Sankt Görans sjukhus.

– Den delen av stan är Stockholm för mig, så är det bara, säger Patrik Stenberg.

Den 23 augusti lämnar ångbåten kajen nedanför Slottbacken och ger sig ut på Dean Martin-kryssningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KB nära att skrälla mot allsvenskt lag

Nyheter Förlorade efter förlängning – se publikens hyllning efter slutsignal Tio minuter ifrån en jätteskräll i Svenska cupen. Karlbergs BK förlorade mot allsvenska Dalkurd med 1-2 efter förlängning.tisdag 21/8 22:09

Här kan du förtidsrösta i Stockholm i valet 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan nu På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00