Bryggar-ess. Micke Eklund fixar ölfest i hamnen i sommar. Foto: Fredrik Gustafsson

Han fixar ölfest i hamnen i sommar

Ölbryggaren Micke Eklund gillar öl. Punkt. I sommar bjuder han in till en bryggerifest på hamnverkens innergård. – Min förhoppning är att det här ska bli återkommande, säger ölbryggaren.

  • Publicerad 10:27, 29 maj 2019

Det är inte tal om någon gatufestival, torgfest eller hamnfestival. Även om det sistnämnda skulle passa in hyggligt på bryggaren Micke Eklunds kommande arrangemang. I sommar, 26-27 juli, ställer han upp dörrarna till sitt Kesuddens Hantverksbryggeri i hamnen, och innergården ska fyllas av ölentusiaster, men inte för många.

– Jag funderar på att sätta en gräns på 500 personer, om det ens kommer så många, det vet jag ju inte eftersom det är första gången. Men känslan är att det blir för trångt om det blir fler än så. Jag vill ju att det ska finnas möjlighet för besökarna att titta in i bryggeriet också. Sedan har jag ju inte obegränsat med öl heller. Den får ju inte ta slut, säger Micke och skrattar.

Utöver Mickes hamnbryggda öl kommer det även att finnas mat och musikunderhållning under bryggerifesten.

– Jag känner på det i år. Min förhoppning är att det här ska bli återkommande, och blir det populärt kanske man kan utveckla det till lokal mat- och dryckesmässa i framtiden, med fler som grillar och kanske någon food truck, säger han.

Mickes ölkunskaper har utvecklats snabbt. Han köpte sitt första startkit för ölbryggning 2013. Men det dröjde inte många år innan han växte ur garaget hemma i Kesudden. Numera hyr han en pittoresk lokal vid hamnverken som byggd för ett microbryggeri och en pub för mindre sällskap.

– Jag har försökt att utveckla mig hela tiden och 2016 dök den här lokalen upp. Då fick jag chansen att komma vidare. Och att det ser ut som det gör i dag i bryggeriet är mycket tack vare vänner och lokala företagare som har hjälpt mig oerhört mycket, säger ölbryggaren och tillägger:

– Det är verkligen fortfarande bara en hobby som jag tillägnar kvällar och helger, och jag har fortfarande möjligheten att göra det till en vettig månadskostnad.

Det återstår fortfarande flera tillstånd för att Micke ska få arrangera sin bryggerifest, men själv känner han sig lugn.

– Jag har haft en jättebra dialog med kommunen, och finns det något att anmärka på så ser jag till att fixa till det, jag känner mig lugn, säger Micke avslutningsvis.

Vad? Bryggerifest med grill, öl och livemusik ­(Swaymaster).

Var? Hamnverkens innergård.

Biljetter? Förköp eller i mån av plats i dörren.

Visa merVisa mindre

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46