Coronatider. Allt professionellt tennisspelande är inställt för Lucas Renard på grund av covid-19. Nu fixar han träning vid och på Långsjön istället. Foto: Privat

Han fixar ståpaddling på Långsjön

Nu kan du ståpaddla dig ut på Långsjön. Tillsammans med Herrängens gård satsar ett par killar på träning, käk och gemenskap vid sjön.

  • Publicerad 10:27, 15 maj 2020

Långsjöns vatten ligger ofta stilla och blankt och den hyfsat grunda sjön blir tidigt varm om somrarna. Perfekta förhållande för ståpaddling, menar tennisspelaren Lucas Renard, som precis börjat hyra ut brädor vid Herrängens gård.

– Det är en tacksam plats för den som vill prova på paddelboarding. Att köra runt sjön är både ett bra träningspass men också en mysig och kul grej. Det är mycket nu som är deppigt men det här kan man sysselsätta sig med utan att ha så mycket närkontakt med andra, säger Lucas Renard.

Nystart under coronakrisen

Att han och yogaläraren Anders Östman valt att dra igång träningspass vid sjön och bräduthyrning just nu beror till stor del på coronakrisen. Allt professionellt tennisspelande är inställt och i yogastudion är det lugnare.

– Vi bor i krokarna med cykelavstånd till Herrängens gård som var pigga på att samarbeta med oss så nu fixar vi events där vi kombinerar tennis och yoga och så äter vi lunch eller middag ihop på gården. Det blir en fin gemenskap, säger Lucas Renard.

Här är nya planerna för Herrängens gård

Planen är att rulla på med träningspaketen, där paddelboarding också ska inkluderas, under våren och sommaren.

– Vi tror att det kommer vara full ruljangs i Älvsjö och Hägersten i sommar. Särskilt i år när många kommer semestra hemmavid, säger Lucas Renard.

Vill du ståpaddla på Långsjön?

På https://www.smashingbalance.se/ kan du boka bräda eller ett träningspaket vid Herrängens gård.

Senare i vår kommer det också bli gruppturer med instruktörer för den som inte vill ståpaddla på egen hand.

I sommar när Långsjöbadet har rustats upp kommer det hyras ut brädor för ståpaddling vid badplatsen också. Mer information det finns på https://www.admarine.se/

Visa merVisa mindre