Nytt. Skå-bördige Frank Lindgren byter jobb och ska framöver driva juicebarer i New York. Foto: Johnny Wohlin/Jonas Berg

Han flyttar till The Big Apple och säljer juice

Han har kallats supertalang inom näringslivet. Nu ska Frank Lindgren från Skå basa över juicebarer i USA. – Jag har uttryckt min vilja att flytta till New York, säger han.

  • Publicerad 08:35, 4 mar 2019

Det är ett nytt land och nya regler, men även ny kultur.

De senaste åren har Frank Lindgren, uppvuxen i Skå, jobbat som country manager inom juicebarkedjan Joe & the juice.

Frank har varit så pass framgångsrik att branschtidningen Veckans affärer i fjol rankade honom som en av landets 101 supertalanger inom näringslivet, vilket Mälarö Tidning då uppmärksammade.

Frank Lindgren har länge haft siktet inställt på att få jobba i New York-området. När chansen väl dök upp tog han den direkt.

Inom kort påbörjar han sitt nya jobb som State manager inom företaget och jobbet med etablering och ansvar för ett 20-tal barer som företaget har i den amerikanska storstaden.

– Det är egentligen samma tjänst som jag har haft hemma i Sverige. Man ska driva allt som har med en bar att göra. Jag har ett team på fem personer som ska göra allt från anställning till inköp och försäljning, säger han.

Ny kultur, nya regler

Att bo och jobba utomlands är något han ser som en särskild utmaning.

– Det är ett nytt land och nya regler, men även ny kultur. Det jag tycker ska bli mest spännande är att jobba med en ny kultur, med nya människor i ett nytt land. Sverige är ganska enkelt att jobba i, säger Frank Lindgren.

Viljan att flytta, rätt kontakter i företaget och att juicebarerna han har ansvarat för i Sverige har presterat bra tror han ligger bakom att han nu får chansen utomlands.

Frank Lindgren har visum i tre år och har en tillsvidareanställning. Han ser fram emot att jobba utomlands.

– Vi får se var jag hamnar sedan, säger han.

Nu väntar hårt jobb med de nya barerna. Frank Lindgren har inget något emot att ta olika uppgifter i företaget.

– Jag tror att man ska bry sig om sina medmänniskor som man jobbar med och hitta ett driv där man är villig att göra saker som ingen annan vill. Det är oavsett om man står på golvet eller håller på med viktiga papper. Jag har en bra motor och tycker om att jobba mycket, säger ha.

”Har utvecklats”

För några år sedan blev Joe & the juice mycket omskrivet då tidigare medarbetare vittnade om en grabbig jargong och otrygga anställningsformer. Men den bilden tycker inte Frank Lindgren stämmer i dag.

– Jag upplever det helt annorlunda. Vi har utvecklats enormt bara de två senaste åren. Vi har hittat oss själva i en bra företagskultur, säger han.

Grannar i Stenhamra störs av nytt mystiskt ljud

Nyheter Ett nytt mystiskt ljud stör Stenhamrabor på nätterna. Frågan är varifrån det kommer. Är det musteriet igen? Eller kanske vattentornet?söndag 19/5 9:15

Svårt att få färdtjänstbil från Ekerö

Nyheter Att åka färdtjänst från stan till Ekerö är enkelt. Men åt andra hållet är det svårare. Det får den flitige Ekeröbesökaren Börje Karlsson, 83, ofta erfara.lördag 18/5 1:15