Han fotar sitt Tumba: "Vackert när betong och natur blandas"

Vad har en gullig ekorre, kommunhusets fasad och en drömsk skog gemensamt? Alla fångar de Tumbas själ. I alla fall enligt Adrian Rytterbro Ring – en av de Tumbabor som fångat sin ort i bild i utställningen ”I hjärtat av Tumba” på Tumba bibliotek.

  • Publicerad 12:05, 5 okt 2018

”Mina bilder av Tumba kom till under en ganska tuff och jobbig period i livet, där jag tillsammans med min hund och kamera fann ljusglimtar i att gå långa promenader och utforska området. Jag har i stort sett bott i Tumba hela mitt 29-åriga liv. Många tror kanske att Tumba bara är en massa bostadsområden men det finns jättevacker natur här också, och det kan bli en vacker kontrast när betong och natur blandas. Det är väldigt snyggt tycker jag.

En av mina bilder är av en liten ekorre. Den har jag fotat utanför min port i Storvreten. Det var en granne som sett att den var där mycket så hennes man byggde ett hus till den. Dagen efter flyttade den in i sin lya.

Tumba har en själ med en väldigt fin historia, du vet med Hamra gård och det gamla pappersbruket. Det är alltifrån lantbruk, till villaområden och höghus. Jag tycker att det är anrikt och vackert. Förhoppningsvis har Tumba en bra framtid också.

Jag tycker orten har oförtjänt dåligt rykte, jag är övertygad om att många inte kommer tro att bilderna jag tagit är från Tumba, även om det är folk som bor här som ser dem. På det sättet tror jag att de Tumbabor som kommer på utställningen kommer att upptäcka något nytt från sin egen ort.”

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I hjärtat av Tumba

Utställlningen öppnar söndag 7 oktober.

Tumbabor har fått skicka in sina bilder av sin ort till Tumba bibliotek. En fotoklass på Xenter har också fotat Tumba i svartvitt som ställer ut sina bilder på utställningens vernissage kl 13 den 7 oktober.

I samband med vernissagen återinviger X:et-Sällskapet X:et-museet som nu har fått en ny ingång genom Tumba bibliotek.