Kungsholmsbon Mats Ingelborn som varit med i programmet Gift vid första ögonkastet har skrivit en bok inspirerad av sina erfarenheter och dejting i modern tid. Foto: Maja Brand

Han gifte sig i tv – skilde sig direkt

Mats Ingelborn träffade sin ex-fru första gången vid altaret och sa ja inför tv-tittarna. I dag är han skild och har skrivit en bok baserad på sina erfarenheter från programmet "Gift vid första ögonkastet".

  • Publicerad 21:40, 18 mar 2018

För ett år sedan var Mats Ingelborn en av deltagarna i dokusåpan "Gift vid första ögonkastet". Programmet går ut på att två personer som aldrig har träffats matchas ihop av experter och första gången de möts är på bröllopet. När de har levt tillsammans i fyra veckor ska de besluta om de ska fortsätta vara gifta eller skiljas.

– En stor anledning till att jag var med var att jag ville hitta kärleken. Jag hade sett tidigare säsonger och tyckte att det var ett roligt koncept men att det hade varit så dåliga matchningar. Jag tänkte att det måste bero på att deltagarna inte hade varit uppriktiga, säger Mats Ingelborn och fortsätter:

– Jag tyckte att det var ett roligt experiment att se om jag kunde vara det. Och det tycker jag att jag lyckades med.

Hon gifte sig med en man hon aldrig träffat

Att lära känna sin nya fru framför tv-kamerorna beskriver Mats Ingelborn som en "extremt surrealistisk situation".

– Det var förvånansvärt naturligt att sitta och prata med en främling om vad man tycker framför kameran. Men samtidigt väldigt speciellt att ge hemnycklarna till kameramannen som frågade när vi skulle upp på morgonen. Han kom en halvtimme innan väckarklockan ringde för att "rigga kameran".

Mats Ingelborn och hans ex-fru fortsatte leva tillsammans i två veckor efter produktionen, sen flyttade de isär och relationen rann ut i sanden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det enda vi hade gemensamt var erfarenheten av programmet och det går inte att bygga en relation på. Under inspelningen sa produktionsteamet hela tiden att "ni är perfekta ihop". Efter en stund tror man på det och man vill tro på det.

Först var Mats Ingelborn inne på att skriva en faktabok om sina erfarenheter från programmet. Hans skönlitterära debut "Tiamo – match vid första klicket" handlar om en man och en kvinna som möts via en ny dejtingtjänst som matchar par med hjälp av artificiell intelligens.

– Jag tänkte att jag har varit tillräckligt offentlig. Så jag har skrivit en fiktiv historia baserad på mina erfarenheter från programmet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17