Jesper Lagergren erbjuder gratis #metoo-tatueringar i sin studio på Bondegatan - månaden ut. Foto: Ea Czyz

Han gör gratis #metoo-tatuering – på alla som vill

Vittnesmålen i metoo är inget annat än en historisk revolution. Det menar tatueraren Jesper Lagergren.

  • Publicerad 17:31, 18 jan 2018

– Januari är en jävla pissmånad för alla branscher, affärerna går trögt. Istället för att sitta och skissa och dricka kaffe kan jag lika gärna jobba arslet av mig och ge något tillbaka för något som jag tror på.

Det säger Jesper Lagergren, som driver tatueringsstudion Tatueringsmaskinen på Södermalm. Från och med fredag 19 januari och månaden ut erbjuder han nu alla som vill att via drop-in komma in och helt gratis tatuera in #metoo i hans studio på Bondegatan 82.

– Hela metoo-kampanjen har gripit mig enormt. Du vet, jag är medelålders, jag missade punken och alla andra häftiga grejer, men det som händer nu, det är verkligen historiskt. Det är en revolution som vi får uppleva på nära håll.

"No questions asked"

Jesper Lagergren tänker också att det kan finnas en poäng i att rista in symbolen i huden.

– Att tatuera sig är väldigt rituellt, det handlar om att underkasta sig smärta för ett högre syfte. Men ingen kommer behöva förklara varför de vill ha den, alla som vill får den – no questions asked.

Hoppas fler följer efter

Tatueringen som erbjuds är densamma till alla: hashtaggen samt texten i enkel skrift. Detta för att tidsoptimera så att så många som möjligt ska hinna få en chans.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Jesper Lagergren poängterar att han fortfarande kommer ta "vanliga" tidsbokningar, men samtidigt lägga all obokad tid mellan 12-18 varje dag på sin metoo-drop-in.

– Det värsta som kan hända är att jag inte hinner med alla, men då är det ju ändå ganska bra. Jag hoppas att det kan ge ringar på vattnet så att fler i branschen hakar på.

RÖSTLUND: Häxorna fick ingen time out – de brändes levande

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.