Startklar. Snart serverar Filip Lundin, vd för Sopköket, soppor och wraps gjorda på varor räddade undan soptunnan inne i Söderhallarnas saluhall. Foto: Sopköket

Han gör soppor av sopor

Mat som skulle åkt i soptunnan blir snart krogkäk i Söderhallarna när Sopköket öppnar pop up-restaurang.

  • Publicerad 09:18, 26 nov 2017

Snart hittar du Sopköket, som gör soppor, wraps och juicer av råvaror räddade undan soporna, inne i Söderhallarna på Medborgarplatsen.

Hon tar thailändska tapas till Södermalm

Sedan starten 2015 har Sopköket, som annars jobbar med catering och skolmat, minskat matsvinnet med 2,8 ton. Tillagad mat som Sopköket får över skänks till Filadelfiakyrkans härbärgen och Fryshuset Husbys fritidsaktiviteter.

– Mat står för ungefär 25 procent av människans klimatpåverkan och en tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Därför känns det otroligt kul att vi nu får möjlighet att utvidga och bredda vår verksamhet för att på så vis kunna bidra till att ytterligare minskat matsvinnet, säger Filip Lundin, grundare och VD Sopköket i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sopkökets pop up-restaurang öppnar på måndag och finns i Söderhallarna året ut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.