Tommy Berlin från föreningen Vågen vid grillen i Tessinparken på Östermalm. Foto: Jannie Flodman

Han grillar för hemlösa och missbrukare

I Tessinparken fixar Tommy Berlin grillmat och säljer granar för att mätta hungriga magar och samla in pengar till hemlösa och missbrukare.

  • Publicerad 08:13, 23 dec 2017

Korv och hamburgare ligger på grillen som stått tänd hela veckan i Tessinparken. Tommy Berlin har bestämt sig för att göra julen trevlig för alla. Han ger mat till de som är hungriga och säljer granar till boende på Östermalm.

– Det kommer massa folk och hänger här, hela veckan. Det är en fin samlingsplats, säger Tommy och vänder på några korvar som ligger på grillen.

Tommy är pensionär och driver föreningen Vågen som jobbar med olika projekt för att hjälpa hemlösa och missbrukare i Stockholm. I år är första året som de står i Tessinparken.

– Många sitter på en bänk ensamma även vid jul och det är därför vi gör detta. Korvarna är skänkta och granarna köper vi, allt är ekologiskt såklart, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Granarna kostar mellan 300 och 600 kronor. Allt överskott de får in för granarna kommer gå till andra projekt som Tommy vill starta.

– Jag försöker göra Östermalm till en förebildsplats, säger han.

Och flera stannar för att prata och hjälpa till. Vännen Matte Nilsson hämta granar och hjälper till vid grillen. Matte är själv arbetslös och ser arbetet i Tessinparken som en bra mötesplats.

– Det är jättekul att få prata med folk och jag hoppas folk köper massa granar, vi möter alla sorts människor, i går kom Lasse Berghagen och pratade lite, säger han och skrattar.

– Jag hoppas folk köper massa granar så kan jag köpa ett SL-kort.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.