Lekkamrater. Hässelbybon Kaj Jones med tvååriga dottern Nova. Foto: Jelena Jones

Han har koll på alla lekplatser i Västerort

En lista över lekplatser – av barnfamiljer för barnfamiljer. Det var Hässelbybon Kaj Jones idé, och förra veckan började han dela sin interaktiva guide till Västerorts lek i lokala Facebookgrupper.

  • Publicerad 17:02, 19 aug 2019

Förra sommaren flyttade Kaj Jones med sin familj till Hässelby. Eftersom familjen har en tvåårig dotter ville han ta reda på vilka lekplatser som finns i området.

– Jag började sammanställa en vanlig lista, men så insåg jag att det går att lägga in allt i Google maps. Då fick jag en enkel, interaktiv, lista med bra överblick och massa information, säger Kaj Jones och fortsätter:

– Många på Facebook har gillat listan och tackar för sammanställningen. Folk har också lagt till egna förslag på platser de själva gillar och det är ju hela tanken. Ju fler som engagerar sig, desto bättre lista.

Vill se fler plaskdammar

Nästa steg, säger Kaj Jones, är att utöka området med lekplatser utanför Västerort, och se över möjligheterna att få in ännu mer information om platserna.

Vilken är din favoritplats i Västerort?

– Jag och familjen gillar att bada, så någon badplats. Antagligen Lövstabadet, som vi hoppas kommer finnas kvar, eller Hässelby allmänna bad. Också parkleken Gulsippan i Hässelby, nära där vår dotter går i förskola, är fin. Det är platserna vi hänger mest vid.

Är det något i lekväg du saknar i Västerort?

– Det hade varit perfekt om det hade funnits en plaskdamm i till exempel Gulsippan. Då kunde man gå dit och låta barnen plaska lite, om man inte vill bada.

Kajs lista över lekplatser hittar du här eller via Kajs Facebookgrupp.

Nostalgitripp till sjöss runt Bromma

Nyheter Biljetter slutsålda på några dagar För att uppleva gamla minnen anordnar några Brommaveteraner en båttur runt hemorten. Det dröjde inte länge innan alla platser var fullbokade.onsdag 26/2 12:04

Trafikerad skolväg i Vällingby får kritik av förälder

Nyheter Oklart om staden ska vidta åtgärder Bilar i för hög hastighet passerar ett övergångsställe i slutet av Vällingbyvägen nära Nälstaskolan. Det menar en förälder som vill att trafikplatsen ska bli säkrare. Men staden har ännu inga besked...onsdag 26/2 12:03

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt