Lekkamrater. Hässelbybon Kaj Jones med tvååriga dottern Nova. Foto: Jelena Jones

Han har koll på alla lekplatser i Västerort

En lista över lekplatser – av barnfamiljer för barnfamiljer. Det var Hässelbybon Kaj Jones idé, och förra veckan började han dela sin interaktiva guide till Västerorts lek i lokala Facebookgrupper.

  • Publicerad 17:02, 19 aug 2019

Förra sommaren flyttade Kaj Jones med sin familj till Hässelby. Eftersom familjen har en tvåårig dotter ville han ta reda på vilka lekplatser som finns i området.

– Jag började sammanställa en vanlig lista, men så insåg jag att det går att lägga in allt i Google maps. Då fick jag en enkel, interaktiv, lista med bra överblick och massa information, säger Kaj Jones och fortsätter:

– Många på Facebook har gillat listan och tackar för sammanställningen. Folk har också lagt till egna förslag på platser de själva gillar och det är ju hela tanken. Ju fler som engagerar sig, desto bättre lista.

Vill se fler plaskdammar

Nästa steg, säger Kaj Jones, är att utöka området med lekplatser utanför Västerort, och se över möjligheterna att få in ännu mer information om platserna.

Vilken är din favoritplats i Västerort?

– Jag och familjen gillar att bada, så någon badplats. Antagligen Lövstabadet, som vi hoppas kommer finnas kvar, eller Hässelby allmänna bad. Också parkleken Gulsippan i Hässelby, nära där vår dotter går i förskola, är fin. Det är platserna vi hänger mest vid.

Är det något i lekväg du saknar i Västerort?

– Det hade varit perfekt om det hade funnits en plaskdamm i till exempel Gulsippan. Då kunde man gå dit och låta barnen plaska lite, om man inte vill bada.

Kajs lista över lekplatser hittar du här eller via Kajs Facebookgrupp.

Ordningsvakterna blir kvar vid Brommaplan – i tre år till

Nyheter Vill se ett samarbete med SL:s vakter Förra hösten tecknade Stockholms stad ett avtal med polismyndigheten om att ha ordningsvakter patrullerandes vid Brommaplan. Nu har avtalet förlängts till 2022.onsdag 18/9 12:01

Hässelbys skejtare får vänta på sin ramp

Nyheter Pumptrackbana och ramp stängdes – staden letar ny plats Att hitta en ny plats för den skejtramp och pumptrackbana som tidigare stod i Gulsippan i Hässelby är inte helt lätt. Staden tittar på alternativa platser, men än finns ingen i sikte.onsdag 18/9 11:58

Vi är Västerort

Stockholm Direkt