Uppträder. "Låten handlar om allt jag gillar med Sätra. Och vissa grejer jag inte gillar", säger Tommy Fagerberg i bandet Duo127, som uppträder på Sätradagen med en kärlekslåt till 127. Foto: Thomas Malm

Han har skrivit en kärlekslåt till Sätra

Tommy Fagerberg har bott i Sätra i hela sitt liv. Men att skriva en låt om sin egen ort har han hittills inte lyckats med – förrän nu. Den 15 juni uppträder han och bandet Duo127 med den på Sätradagen.

  • Publicerad 11:27, 11 jun 2019

"Här finns sköna typer och rassehjon/fotbollsplaner och vattentorn".

Det är raderna som bäst sammanfattar Tommy Fagerbergs låt Hela världen bor här, enligt honom själv.

– Jag har bott i Sätra hela mitt liv, men jag har aldrig lyckats skriva en låt om Sätra. Jag har försökt flera gånger men alla har hamnat i papperskorgen, det har blivit för pretentiöst. Men så tog jag ett kliv tillbaka, tänkte att det behöver inte vara så allvarligt, inget Ulf Lundell. Och så kom den ganska lätt. Rassehjonen tänker jag inte avslöja vilka de är, det vet de själva, säger han.

All-starband

Han har nyligen spelat in låten tillsammans med sin partner i Duo127, Claes Carlsson (som bland annat spela saxofon med punklegenderna i Ebba Grön) och delar av all-starbandet Bredäng Brinner.

– Den är verkligen inget mästerverk, men det är en härlig låt och jag gillar den som fan. Det har mest varit en ära att få spela in den med alla de här duktiga musikerna, det är ju som att lira fotboll med Kennedy! Sen är det såklart skitkul om folk tycker om den, säger Tommy Fagerberg.

Den 15 juni, klockan 14.00, kan du höra låten – då uppträder nämligen Duo127 på Sätradagen, tillsammans med flera andra artister som gemensamt tar ställning mot våldet.