Fantombild. Föreställande den misstänkte gärningsmannen efter uppgifter från målsäganden. Foto: Polisen/Sacharias Källdén

Han jagas efter överfallet vid Hellasgården

Ingen har gripits för den uppmärksammande misshandeln vid Hellasgården i Nacka tidigare i sommar. Nu släpper polisen en fantombild på en misstänkt gärningsman i hopp om att hitta gärningsmannen.

  • Publicerad 14:59, 12 sep 2019

Det var den sista juni i år som en kvinna i 55-års åldern misshandlades svårt vid Hellasgården i Nacka av en okänd man. Kvinnan fick föras till sjukhus för sina skador.

Solbadande kvinna slagen med sten i huvudet

Under torsdagskvällen kommer ärendet att tas upp i tv-programmet "Efterlyst" på TV3, där kvinnan kommer att berätta om sina upplevelser, enligt Aftonbladet.

Ingen har gripits för dådet, och nu har polisen valt att gå ut med en fantombild på den misstänkta gärningsmannen.

Enligt Aftonbladet beskrivs mannen vara mellan 30 och 40 år, ha ljus hy, mörkt hår och ha en muskulös kroppsbyggnad. Vid tillfället för misshandeln ska han ha varit klädd i vita skor, svarta cykelbyxor och en ljusblå tröja i samma nyans som glassbilen, skriver Aftonbladet.

– Efter bedömning tillsammans med förundersökningsledaren väljer vi att gå ut med fantombild. Den är framtagen med hjälp av vittnesmål från måläganden, och är ett sätt att komma framåt i utredningen, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisregion Stockholm, till StockholmDirekt.

Polisen har fått in flera tips efter stenmisshandeln i Hellasgården

Enligt Lars Byström har också flera tips kommit in som polisen undersöker. Brottet rubriceras som grov misshandel.

Har du sett något? Ring polisen på 11414.