PROTESTERAR. Södermalmsbon Mattias Nilsson har startat Facebook-gruppen ”Bevara Debaser Medis”. Foto: Sanna Källdén

Han kämpar för att rädda Debaser: "Känner att jag måste stötta"

Publiken tar strid för Debaser Medis. Fler än 3000 namn har redan samlats in för att ha kvar konsertlokalen. "Bedrövligt! Tänk om!" säger trogne besökaren Mattias Nilsson.

  • Publicerad 17:20, 27 jan 2016

Nyheten att Debaser Medis inte får någon konsertlokal när Medborgarhuset byggs om briserade igår.

I sociala medier kom kritiken genast mot att politikerna offrar Debban för att få ett bättre bibliotek i östra delen av huset.

LÄS ÄVEN Debaser slängs ut från Medis

Södermalmsbon Mattias Nilsson, trogen konsertbesökare på Medis, drog genast igång Facebook-gruppen ”Bevara Debaser Medis”.

– Om de stänger känns det som en bit av själen dör faktiskt. Enligt mig är det här Stockholms bästa konsertlokal. Någonting måste göras, säger Mattias Nilsson.

Många skriver på

Och han är inte ensam om att vilja agera. På mindre än ett dygn har mer än 3000 personer skrivit under en namninsamling för att få staden att ändra sig och låta Debaser vara kvar.

– Jag känner att jag måste stötta Debaser på något sätt. Det här är en perfekt scen för mindre band, som får en chans att visa vad man går för inför en större publik. Jag förstår inte alls hur politikerna tänker, säger Mattias Nilsson.

Just nu är beskedet att klubben kan köra oktober ut, som längst året ut. När renoveringen är klar finns det bara plats för en restaurang åt Debaser.

LÄS ÄVEN

Valeskog (S): Omöjligt att ha Debaser kvar

Ilska och sorg efter Debaser-beskedet: "En del av min själ skulle dö"

Ernlund (C): "Medborgarplatsen blir sämre utan Debaser"