Biträdande stadsdirektör Fredrik Jurdell kan ta över som stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta redan nästa vecka. Foto: Mimmi Epstein

Han kan ta över rodret i Spånga-Tensta

Redan 1 december kan Spånga-Tensta få en ny stadsdelsdirektör. Fredrik Jurdell, nuvarande biträdande stadsdirektör, är den som föreslås, enligt SVT Stockholm.

  • Publicerad 14:45, 23 nov 2018

Bara en vecka efter att förre stadsdelsdirektören Per Kjellander lämnat sitt arbete föreslår stadsledningskontoret en ersättare.

Nuvarande biträdande stadsdirektör i Stockholms stad Fredrik Jurdell är den som föreslås få jobbet.

– Det känns väldigt bra med Fredrik som har erfarenhet av många av de frågor som är aktuella i Spånga-Tensta. Han är insatt i trygghetsfrågor, integrationsfrågor och han har jobbat mycket med bostadsfrågan för nyanlända, säger Anita Lidberg, personaldirektör, till SVT Stockholm.

I måndags kunde vi avslöja att förre stadsdelsdirektören Per Kjellander plötsligt fick lämna sin post "efter överenskommelse".

Toppchefen i Spånga-Tensta slutar

På frågan om han slutade frivilligt svarade han då så här till StockholmDirekt:

– Jag får hänvisa alla frågor till stadsledningskontoret. Det enda jag kan säga är att jag är jättetacksam att jag har fått jobba med så många kunniga och engagerade medarbetare och fått lära känna så många Spånga-Tensta-bor, säger Per Kjellander.

Enligt SVT Stockholm väntas kommunstyrelsen fatta beslut om att tillsätta Fredrik Jurdell den 28 november och han ska sedan sätta igång arbetet direkt 1 december.

– Jag är förstås stolt och glad över att ha fått frågan, sen så är jag ödmjuk för det är inte en lätt uppgift. Jag har följt stadsdelen och tycker mig veta mycket om de utmaningar man har där, säger Fredrik Jurdell till SVT.

Attacker mot kommunen skakar Spånga-Tensta

Förslaget: Bygg en bastu i Hässelby strand

Nyheter Läs vad dina politiker diskuterade i veckan Vedeldad bastu, vigslar på Tempeludden och ett litet steg mot ett kraftvärmeverk i Lövsta. Det var några av sakerna som togs upp på Hässelby-Vällingbys stadsdelsnämndmöte igår.fredag 14/6 16:47

Här ska Brommaborna söka skydd - om krisen kommer

Nyheter Häng med ner i underjordiska skyddsrummet Runt hörnet vid Brommaplans tunnelbanestation finns ett av Sveriges 65 000 skyddsrum. Om det blir krig, är det hit 180 personer kan fly. Vi följde med ner under marken för att ta en titt.fredag 14/6 16:23