"Kill your darlings". Daniel Crespi vill hela tiden utveckla sina restauranger. Foto: Calle Stoltz

Han lägger ner hyllade köttrestaurangen – och öppnar nytt

Det händer saker i Gamla stans restaurangvärld. Både Omakase Köttslöjd och Pubologi återuppstår i nya skepnader i augusti.

  • Publicerad 18:30, 18 jun 2017

Omakase Köttslöjd stänger den 22 juni och öppnar igen 3 augusti, men då under namnet Flickan. Och det är inte bara namnet som är nytt, förklarar Daniel Crespi som även driver Djuret, Tweed och Burgundy i samma krogtäta kvarter i Gamla Stan.
– Omakase Köttslöjd var stöpt i en nordisk form medan Flickan har en internationell prägel och större lekfullhet. Vi har experimenterat fram en stil där vi överraskar mer och har också släppt det köttfokus vi haft tidigare. Det blir mer mixat.

Svårt att hitta vinfester på Vinets dag (men det går)

Pubologi kommer behålla sitt namn men lokalen på Stora Nygatan kommer se rejält annorlunda ut. Det som presenteras i höst är en mer intim restaurang med färre sittplatser.

Nytt är också att det även kommer att serveras lunch.  
– Tanken är att du ska kunna få exakt samma upplevelse på dagen som på kvällen.
Både Omakase Köttslöjd och Pubologi är populära ställen – varför ändra ett vinnande koncept?
– Vi utvecklar restaurangerna hela tiden. Man måste göra det. Kill your darlings är vårt motto.

Också Pubologi öppnar sina dörrar den 3 augusti. Den som vill göra ett sista besök innan nysatsningen har fram till den 1 juli på sig.

Köttslöjden har fått en egen restaurang i Gamla stan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.