Han ligger bakom de mystiska marschallerna

De senaste fem åren har marschaller lyst upp i lilla Drejarparken mittemot Karlbergs station i veckosluten under de mörkaste månaderna. Vi har träffat mannen bakom initiativet.

  • Publicerad 20:00, 11 feb 2019

Göran Sandström har bott i Birkastan i 37 år. De senaste fem åren har han ställt ut marschaller i Drejarparken. Oftast i slutet av veckorna.

– Jag börjar första advent och håller på i december och till den sista januari. Jag är inte religiös, säger Göran Sandström, som bor på Birkagatan och ser marschallerna från sitt fönster.

– Jag tyckte att det var väldigt mörkt och vill gärna sprida värme och ljus. Det är väldigt uppskattat, folk brukar komma fram och säga att de har undrat vem det är som tänder marschallerna. Hur många marschaller det blir varierar och beror på väder och vind, men det brukar vara mellan 30 och 40 stycken.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ibland har det hänt att grannar har lämnat brev på platsen.

– "Till dig som gör så fint i Drejarparken" har det stått och så har de tackat för att jag sprider värme. Vissa har velat ge ett bidrag men då har jag sagt nej. De vänliga orden betyder mer för mig än pengar, säger Göran Sandström och fortsätter:

– Det är i alla fall ingen som har sagt "vad fan håller du på med?"

Tänker du på något speciellt när du tänder marschallerna?

– Att jag inte ska bränna mig.